FULL OF HATE TOUR 2009

FULL OF HATE TOUR 2009, amon amarth, obituary, boogaloo, zagreb22.3. Boogaloo Zagreb
I ove godine stranih gostovanja zaista ne nedostaje, bar što se tiče opasnog zvuka. Nakon Napalm Death, Kreator i Sepulture u okviru Full of Hate turneje u Zagreb dolaze AMON AMARTH, OBITUARY, LEGION OF THE DAMNED i KEEP OF KALESSIN.

info o bendovima:
AMON AMARTH
Formirani pod imenom Scum 1988., bend je prvobitno bio grindcore skupina formirana od Themgorotha (Dark Funeral), Olavi Mikkonena (gitara) i Ted Lundströma (bas gitara). Kad se Johan Hegg pridružio bendu, njihova glazba je promijenjena u melodic death metal. Nakon prve demo snimke bend mijenja ime u Amon Amarth 1992., zatim izdaju demo snimke „Thor Arise“ i „The Arrival of the Fimbul Winter“ čijih se 1000 primjeraka prodalo u manje od 12 sati. Potpisuju ugovor sa Pulverised Records, preko kojeg su 1996. godine izdali svoj prvi MCD „Sorrow Throughout the Nine Worlds“, koji se prodao u 6000 primjeraka. Nakon toga potpisuju ugovor sa poznatim Metal Blade Records, i sa izdavanjem albuma „Once Sent from the Golden Hall“ 1998., njihova popularnost je procvjetala diljem svijeta. Od tada su odradili više Kanadskih i SAD turneja, festivalskih nastupa, snimili pet spotova, te intervjua i objava u preko 100 metal magazina. Početkom siječnja 2008. svoju prvu turneju u Australiji i Novom Zelandu održali su zajedno s Dimmu Borgir, nakon završene američke i kanadske turneje sa Sonic Syndicate i Himsa.

Amon Amarth produžuju ugovor s Metal Blade Records za još tri albuma. Nakon čega bend objavljuje „Twilight of the Thunder God“ na kojem gostuju Lars Göran Petrov iz Entombed-a, Roope Latvala iz Children of Bodom i bend Apocalyptica.

Bend većinu svojih pjesama bazira na staronordijskoj mitologiji vikinškog doba, i predkršćanskom vremenu. Ova mitologija je element koji je izvorno nastao kao ideološki off-shoot black metala u žanru poznatijem kao viking metal u ranim 1990-ima, popularizirano od strane bendova poput Bathory i Enslaved.

Upitan za komentar o žanru benda, pjevač Johan Hegg kaže:
“Mi sviramo death metal. Pišemo o vikinzima, dakle, neki nas gledaju kao viking metal bend, ali ja nemam pojma što je to. Ne mogu zamisliti vezu između vikinga i metal glazbe osim možda po mačevima i slično. I glazbeno, mislim da su svirali samo ove čudne usne instrumente i neke bongose ili štogod.“

OBITUARY

Obituary je jedan od pionirskih bendova death metal žanra. Osnovana pod imenom Xecutioner 1985., neposredno prije objavljivanja prvog albuma, “Slowly we Rot”, mijenjaju svoje ime u Obituary. Album „Cause of Death“ je opisan kao prvobitni album u žanru, a pjevač John kasnije je priznat kao jedan od prvih vokalista za korištenje abnormalno nisko growlanje.Bend je naveden po Nielsen Soundscanu kao peti najbolje prodavani death metal bend svih vremena.

Obituary trenutno imaju ugovor sa Candlelight Records za svoj sedmi album, Xecutioner’s Return (2007), te EP Left to Die (2008). Dana 15. srpnja 2008, frontman John objavljuje da je bend započeo rad na novom materijalu za novi album koji izlazi ove godine.

Legion of the damned je trash/death metal band iz Nizozemske. Formirani 2004., nakon raspada benda Occult i odlaska pjevačice Rachel Heyzer. Benda se usredotočio na horor motive, mračni okultizam i mračne i apokaliptične događaje. Svoje albume „Malevolent Creature“ i „Sons of the Jackal“ snimili su u poznatom Stage One studiju sa producentom Andy Classenom. Special Edition njihovog najnovijeg izdanja „Cult of the Dead“ dolazi sa predmetom jedinstvenim u metal merchandisingu (i vjerojatno u svim žanrovima glazbe), blok sira ukrašen sa njihovim logotipom. To je pozdrav njihovim Nizozemskim korjenima.

KEEP OF KALESSIN je black metal band iz Norveške nastao 1993. Raniji lineup benda je bio Ghash na vokalu, Obsidian C. na gitari i klavijaturama, Warach na bas gitari i Vyl na bubnjevima. Izdali su dva albuma pod ovim lineupom 1997 i 1999 prije raspada. Obsidian C. se udružio sa Satyriconom, ali 2003 je ponovno oživio Keep of Kalessin. 2006, s novim lineupom izdan je treći album “Armada”. Početkom 2008 odradili su turneju sa Behemoth i Dimmu Borgir. Njihov četvrti album “Kolossus” je objavljen 6. lipnja 2008. Ime su preuzeli iz “Earthsea” serijala knjiga, u kojem je Kalessin zmaj koji je nositelj Earthsea svijeta.
Keep of Kalessin je bio nominiran za “Spellemannprisen” u metal kategoriji 2008 godine.

Cijena ulaznica je 220 kn u predprodaji, 250 kn na dan. Ulaznice možete pronaći na prodajnim mjestima: Boogaloo club, Caffe bar i Metal shop Runa, Planet Music, Integral/podhodnik i ostala prodajna mjesta u sustavu Eventim .


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*