Future of the Left u KSET-u

Future of the Left u KSET-u30.9. KSET ZAgreb
Baš u vrijeme kad se noise-rock, kao jedna od udarnih snaga američke nezavise glazbe druge polovice osamdesetih i dobrog dijela devedesetih, našao u svojevrsnom kreativnom vakumu, krajem prošlog stoljeća u glavnom se velškom gradu pojavio briljantni trojac imena mclusky.

Pod produkcijskom palicom Stevea Albinija ovi su momci uspjeli postići ono što se kroz gotovo dva desetljeća činilo nemogućim, jer ne samo da su svojom bučnom gitarističkom vizijom post punka otpuhali kompletnu britansku rock scenu, već su i svojim kolegama s druge strane Atlantika pokazali kako se svira fantastičan noise-rock, pa se tako zahvaljujući jednom britanskom bendu pokazalo da ovaj autohtoni američki proizvod itekako dobro može funkcionirati puna dva desetljeća od njegovih začetaka.

Nakon tri albuma i šest godina uspješnog rada ovi su momci početkom 2005. objavili razlaz, no nije dugo trebalo čekati na nastavak ove sjajne glazbene priče, jer već nakon 6 mjeseci pjevač i gitarist Andy Falcous, te bubnjar Jack Egglestone osnivaju Future of the Left u kojima im se pridružuje basist i pjevač Kelson Mathias iz netom raspadnute grupe Jarcrew. Nakon godine dana pisanja i uvježbavanja novih pjesama grupa pod pseudonimom Mooks of Passim, a u želji da izbjegnu navalu mclusky i Jarcrew fanova, 02.07.2006. u rodnom im Cardiffu svira prvi u nizu tajnih koncerata, da bi prvi službeni nastup uslijedio nakon 3 mjeseca.

Već iduće 2007. hvalospjevima kritike dočekan je njihov prvijenac “Curses” objavljen za Too Pure, a nakon što je Beggars Banquet tu svoju podetiketu ugasio Future of the Left potpisuju za legendarni 4AD, etiketu za koju su objavljivali i veliki im uzori The Pixies. Početkom ovog ljeta svjetlo dana je konačno ugledao i drugi album “Travels with Myself and Another” kojim su Future of the Left još jednom potvrdili da su dostojni sljedbenici jedne od najmoćnijih postava koja je ikada hodala Otokom. Kritika ih je ponovo obasula hvalospjevima, no za razliku od prvog albuma kada se nisu ni približili ovim krajevima, u sklopu promotivne turneje za “Travels with Myself and Another” ovaj furiozni live bend konačno dolazi u Zagreb.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u. Na ulazu će koštati 80kn. Koncert počinje u 21 i 30.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*