alprazolam 0.5mg tablets side effects xanax no prescription how to get off .25 xanax

conditions tramadol is prescribed for buy tramadol online tramadol retard wikipedia

tramadol overdose dogs symptoms buy tramadol tramadol and triptans

xanax for stress at work buy xanax delorazepam o xanax

valium natural alternative buy valium online diazepam online South Bend

is it ok to just stop taking xanax cheap xanax .5 mg xanax withdrawal symptoms

how to taper off ambien cr buy ambien is ambien safe to take during first trimester

bipolar disorder xanax side effects buy xanax buy xanax tijuana

can i mix ambien and percocet zolpidem no prescription long term side effects of ambien

heart attack from tramadol tramadol 50 mg tramadol main side effects

Galerija Siva: izložba Absinthe Fog Realism

sivaU Galeriji Siva otvara se izložba Absinthe Fog Realism umjetnika koji stvara pod imenom Džedaj. Otvorenje je u četvrtak 12.1.2017. od 20.00 sati (Galerija Siva nalazi se u sklopu bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11).

Džedaj je rođen 1991. u Županji. Još u osnovnoj školi upoznaje se s popularnom umjetnošću kroz stripove, animirane filmove, graffite i skate kulturu. U srednjoj školi dolazi u doticaj sa širim pojmom street arta te se kreće ozbiljnije likovno izražavati, kako na ulici tako i kod kuće. Tu se rađa velika ljubav prema kreativnom izražavanju, pa 2010. upisuje Akademiju Primijenjenih Umjetnosti u Rijeci gdje studira slikarstvo. Tijekom studija, na njega veliki utjecaj vrši realizam, tamni impresionizam, grafika 19. stoljeća, kao i cijeli pokret secesije. Preuzimajući određene smjernice ovih utjecaja, stvara svoj vizualni jezik koji se kombinira s modernim pojmom street arta.

Omiljena tehnika mu je ulje, no ne želi se ograničavati, pa često stvara i u tehnici olovke, kolaža, digitalne ilustracije… Dosada je izlagao na nekoliko samostalnih izložbi u Rijeci i Zagrebu (između ostalih i prva samostalna izložba prije 4 godine upravo u Sivoj Galeriji) i grupnih izložbi diljem Hrvatske, a 2015. Komikaze mu objavljuju par kratkih stripova. 2016. završava Akademiju te nastavlja hrabro kročiti bespućem hrvatske umjetnosti
kao slobodni umjetnik.

Radovi koji će bit izloženi su većinom ulja na platnu, crteži i kolaži. Svi radovi su nastali nakon rujna 2016. kada je Džedaj diplomirao. Dva rada u postavu spadaju u diplomski rad, ali svojim izričajem spadaju u prijelazno razdoblje umjetnikova rada i odskaču od njegovih dotadašnjih radova. Ovo je prva izložba čiji koncept nije vođen akademijom, već suštinskom željom umjetnika da se izrazi.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*