Hatebreed na T-Mobile InMusic festivalu!!!

Hatebreed na InMusic festivalu!!!24./25.06. Jarun, Zagreb
Organizatori ovogodišnjeg T-Mobile InMusica očito su skužili da najbolja zabava upravo ide kad zasviraju “žestoki” momci pa uz potvrđene headlinere Dimmu Borgir i Anthrax dofuravaju i hardcore band koji se visoko izdigao iznad okvira popularnosti svojih suboraca – Hatebreed.

Hatebreed su osnovani 1994. kao klasični hardcore bend i već prvim vinilnim singlom i EP izdanjima izazivaju pažnju underground krugova i najavljuju uspješnu karijeru. Veći uspjeh je stigao već s prvijencem “Satisfaction is the Death of Desire” koji je do danas najprodavaniji debitantski album u povijesti diskografske etikete Victory Records. Za razliku od većine sličnih bendova, čvrsto vezanih za hardcore i punk scenu, Hatebreed kreću na turneje sa Slayer, Slipknot, Deftones i Napalm Death i time stječu mnogobrojne poklonike i na heavy metal sceni. Metal utjecaji postaju sve očitiji na nadolazećim albumima, a kombinacija hardcore energije, thrash metal rifova i tekstova dovodi Hatebreed do svjetske popularnosti. Bend nastupa na najvećim svjetskim festivalima poput Downloada i Wackena, te headlajna na drugom stageau Ozzfesta.

Hejtbrideri su nominirani za Grammy što je potpuno neuobičajeno za jedan HC band, a prošlogodišnji live dvd “Live Dominance” je odmah po objavljivanju osvojio 1. mjesto na američkoj Billboard listi najprodavanijih dvd izdanja. Usprkos stotinama tisuća prodanih albuma i vrhovima top lista, pozitivnim recenzijama i nagradama, svi koji su ih vidjeli kažu da se kvaliteta ovog benda može tek spoznati na koncertu. Provjerite…

Diskografija / albumi:

1997: Satisfaction is the Death of Desire
2002: Perseverance
2003: The Rise of Brutality
2006: Supremacy
2009: For the Lions

www.myspace.com/hatebreed


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*