Hrvatski glazbeni festival u Zaboku

stanica MIR, stream, podcast, centar za mlade pula metamedij zum10.6. – 13.6., Zabok
HGF Zabok jedan je od najdugovječnijih festivala demo rock scene u Hrvatskoj. Od 1996. godine, kada je održan prvi festival, više je od 5000 glazbenih sastava poslalo svoje autorske uratke ne bi li sudjelovali u finalu. Ove godine HGF Zabok po prvi puta zaista poprima oblike koje su organizatori stavili pred sebe kao misiju u Dvorcu Gjalski pokraj Zaboka prije skoro petnaest godina.
Naime, nakon upravo objavljene kompilacije s pjesmama dosadašnjih pobjednika, te predstojeće kompilacije s pjesmama ovogodišnjih finalista, pobjednika festivala očekuje, kao i prošle godine, samostalni CD singl i njegova distribucija u svijet glazbene industrije. Uz to, pobjedniku je osim statue “Kamen temeljac”, kao trajne uspomene na pobjedu, osiguran i koncert u bližem europskom okruženju (Rock Otočec) kao izaslaniku hrvatske demo rock scene te 2-godišnje besplatno članstvo u HGU.
13. po redu HGF demo festival održat će se u Zaboku od 10. do 13. lipnja 2009. Za razliku od prethodnih, ovogodišnji će HGF biti veliki korak naprijed u organizacijskom, tehničkom i sadržajnom smislu. Jer za “jubilarno” 13. izdanje festivala njegovi su idejni začetnici iz 1996. – Krešimir Končevski, Goran Korać i Goran Vrgoč – odlučili ponuditi mnogo više od “samo” demo natjecanja.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*