Polkaview: Mirela Holy

23.03. 19 sati, Knjižnica za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac //
Novo izdanje intervju-tribine Polkaview u Karlovac dovodi političarku i  predsjednicu stranke OraH, dr.sc. Mirelu Holy

Intervju-tribina održat će se u ponedjeljak, 23. ožujka 2015. godine u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac.

S političarkom i bivšom ministricom razgovarat će se o politici zaštite okoliša, ekofeminizmu, liberalizaciji i legalizaciji konoplje, ženama u politici i društvu, o književnosti ali i o temama aktualne politike.

Mirela Holy rođena je 15. prosinca 1971. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, diplomirala etnologiju i komparativnu književnost 1996. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je 2000. magistrirala na poslijediplomskom studiju znanosti o književnosti i doktorirala 2005. na doktorskom studiju znanosti o književnosti, područje kulturalni studiji. Predaje na učilištu VERN’ u Zagrebu, na specijalističkom diplomskom stručnom studiju “Upravljanje poslovnim komunikacijama”, kolegij pod nazivom “Reklamne agencije i agencije za odnose s javnošću”.
Objavila je roman ekofeminističkog predznaka pod nazivom “Apokalipsa” 1991. godine te znanstvenu raspravu “Mitski aspekti ekofeminizma” 2007. Knjigu „Kominukacijske strategije magije“ napisana zajedno sa Sonjom Hodak objavljena je 2012. Članica SDP-a bila je od 1998., pa do početka prošle 2013. godine. Obavljala je razne visoke političke dužnosti. Od izlaska iz vladajuće stranke i službenog osnutka OraH-a u listopadu 2013. njena politička karijera doživljava strmoglav uspon.

Polkaview organizira Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka u suradnji s Knjižnicom za mlade.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*