INmusic festival predstavlja mlade snage

28. – 30.06. Otok hrvatske mladeži, Jarun, Zagreb
INmusic festival predstavlja mlade snage: Raptile Youth, Stuttgart online i Hype.

RAPTILE YOUTH

Nastup glazbenog dua Raptile Youth (u početku znani i kao Reptile and Retard) opisuje se kao “lud i frenetičan”. Do sada su nastupali diljem Europe i Japana. Svirali su na pozornicama najznačajnijih europskih festivala poput Roskilde Festivala u Danskoj, Reeperbahn Festivala u Njemačkoj, Montreux Jazz Festivala u Švicarskoj, Waves Vienna u Austriji, Sonic Visions u Luksemburgu, također i na Unit Tokyo u Japanu.

Osim što su održavali live svirke diljem Europe, prošlo ljeto i jesen davali su posljednje zahvate svom debi albumu. Debi album je uglavnom sniman u Londonu s producentima Markom Ralphom, znanom po suradnji sa Hot Chipom i Daveom M. Allenom, koji je producirao bendove poput Sisters of Mercy, Human League i većinu albuma The Curea.

Album je uspio uhvatiti dinamiku i frenetičnost live nastupa Reptile Youtha, a album manifestira glazbeni stav benda kojeg mnogi nazivaju “organskim punkom”.

STUTTGART ONLINE

Grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine da bi prvi album, “Radost svakom domaćinstvu” snimili tijekom 2009. godine u beogradskom studiju Digimedia . U međuvremenu grupa je održala veliki broj nastupa u Srbiji i regiji, a njihovi singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama.

“Prava stvar” je ime novog, drugog po redu albuma koji je snimljen tijekom 2011. godine.

Raptile Youth, Stuttgart Online i Hype pridružuju se line upu INmusica 2012 koji do sada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao, Gogol Bordello, General Elektriks, Fanga, Retro Stefson, Human Woman, Iness Mezel i Tamikrest. I

festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*