Izlog suvremenog zvuka

velesajam kulture sc24. -27.04. Studentski centar Zagreb: Galerija SC, MM centar, Teatar &TD
Muzički salon Kulture promjene je pokrenuo novi projekt – četverodnevno glazbeno događanje Izlog suvremenog zvuka.

Izlog suvremenog zvuka je festival u čijem je fokusu suvremena glazba odnosno suvremeni zvuk, shvaćajući suvremeno u širem smislu te riječi, a slijedeći time i samu koncepciju Muzičkog salona kakvu su je zamislili pjesnik i teoretičar književnosti Ante Stamać (utemeljitelj Muzičkog salona) i akademik Nikša Gligo (dugogodišnji umjetnički voditelj).

Festival predstavlja glazbena istraživanja, razvoj tehnologije i kreiranje novih DIY instrumenata i softwarea, otvoren je mladima i otvara prostor za eksperimente, a glazbenike i skladatelje ne dijeli na akademski obrazovane i one koji su obrazovani izvaninstitucionalno, već upravo među njima potiče dijalog, međusobnu suradnju te razmjenu znanja i ideja. Upravo otvorenost koncepcije omogućava da se festivalski program mijenja i kreira prateći suvremenu glazbenu produkciju i pomičući svoj fokus ovisno o novim tendencijama. Program Izloga suvremenog zvuka obuhvaća nastupe tzv. nekonvencionalnih ansambala odnosno bendova, inter- i multimedijalne projekte, ali i teoretski dio kao vrlo važan programski segment: panel diskusije, predstavljanja i razgovore s autorima.

Program 1. Izloga suvremenog zvuka među ostalim uključuje izložbu grafičkih kolorističkih partitura D. B. Indoša, izvedbu video partiture Azot After Wain, luminoakustički field recording projekt Route 666 umjetničkog dvojca Lightune.G, skladbe Cowella, Messiaena i Parta u izvedbi pijanistice Sanje Vrsalović, udaraljkaški recital Kaje Farszky s djelima Rzewskog, Sueyoshija, Smitha, Xenakisa i Globokara, zatim koncert improvizatora i osnivača skupine AMM – perkusionista Eddieja Prévosta s violonisticom Jennifer Allum i pijanisticom Marjolaine Charbin, predstavljanje austrijskog GOD Records labela za novu i eksperimentalnu glazbu uz nastupe glazbenika koji su objavljivali za tu etiketu, solistički nastup Alfonsa Santimonea (klavir i elektronika), …

Ulaz na sva događanja Izloga suvremenog zvuka je besplatan.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*