whats in tramadol medication buy tramadol online buy cheap tramadol online cod

valium prescription online buy valium online sheldon high on valium

best way to enhance valium diazepam 5mg demerol valmid valium

what type of medication is ambien buy ambien no prescription zolpidem and ambien difference

risks and benefits of phentermine buy phentermine phentermine cpt code

does ambien have anticholinergic effects ambien for sale can i take klonopin with ambien

what is tramadol hcl 50mg tablets used for buy tramadol online without a prescription do tramadol give you a buzz

dosis de tramadol subcutaneo tramadol 50 mg ultram Modesto

ambien medicament pret buy ambien how long does it take for ambien to trip

ambiente moderno ave roosevelt order ambien ambien kills

Otvaranje izložbe S tobom u solidarnosti Nicoline van Harskamp

20.12.2012. G-MK | Galerija Miroslav Kraljević, Zagreb
Galerija Miroslav Kraljević, u suradnji s Institutom za trajanje, mjesto i varijable (DeLVe), predstavlja izložbu S tobom u solidarnosti Nicoline van Harskamp.

S tobom u solidarnosti bavi se poviješću i budućnošću anarhizma, a temelji se na arhivi pisama nizozemskog anarhista Karla Maxa Kreugera (1946.-1999.), koja je danas pohranjena u Međunarodnom institutu za društvenu povijest (IISH) u Amsterdamu. Kreuger je održavao opsežnu korespondenciju s oko 400 kolega anarhista iz cijelog svijeta. Proučavanjem pisama koja je razmijenio s njih 60 – istraživanjem njihovih privatnih i političkih opservacija i analizom rukopisa – te uz pomoć glumaca odgovarajuće dobi i nacionalnosti, van Harskamp konstruira njihove životne priče počevši od datuma posljednjeg pisma. U potpuno insceniranom susretu korespondenata, ona sugerira što bi se dogodilo da se danas sretnu. Rad sadrži bilješke i citate koje je umjetnica izdvojila iz više od 1000 pisama, video dokumentaciju pojedinačnih radnih sesija s glumcima i video snimku susreta.

Radovi Nicoline van Harskamp (Nizozemska, 1975.) bave se funkcijom i moći izgovorene riječi te njenom sposobnošću da utječe na percepciju i oblikuje mišljenje – procesima koji imaju važnu ulogu u politici. Kontinuirani projekt S tobom u solidarnosti do sada je predstavljen u svojim različitim fazama u galeriji D+T Project u Bruxellesu, galeriji Hillary Crisp u Londonu, MUAC-u u Meksiku, Frankfurter Kunstvereinu i na Manifesti 9 u Genku, Šangajskom bijenalu, festivalu Steirischer Herbst u Grazu i u Extra Cityju u Antwerpu.

Nicoline van Harskamp izlagala je između ostalog na bijenalu Newtopia u Mechelenu, bijenalu Performa 11 u New Yorku, zakladi Kadist u Parizu, SMBA-u u Amsterdamu i Van Abbemuseumu u Eindhovenu te nastupila je uživo u centru Witte de With u Rotterdamu, New Museumu u New Yorku, Stedelijk Museumu u Amsterdamu, zakladi Serralves u Portu i Kaaitheateru u Bruxellesu. Boravila je na umjetničkoj rezidenciji u centru Platform Garanti u Istanbulu, na Rijsakademie u Amsterdamu i IASPIS-u u Švedskoj. Dobitnica je nagrade Dutch Prix de Rome 2009.

Živi i radi u Amsterdamu, gdje predaje na Odsjeku za likovne umjetnosti na Institutu Sandberg.

Izložba će se moći pogledati do 26.01.2013.

www.vanharskamp.net


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*