soma outlet stores soma drug is it safe to cut soma in half

preço do remedio tramadol tramadol 50mg presentacion y vias de administracion del tramadol

diazepam buy Round Rock buy valium online diazepam online Modesto

thuoc tramadol 200mg tramadol 50mg tramadol and azithromycin

tramadol withdrawal 3 days order tramadol online efectos adversos del tramadol en perros

does ambien have anticholinergic effects ambien for sale can i take klonopin with ambien

can u drink with ambien buy ambien online can an overdose of ambien be fatal

zolpidem online Fullerton buy ambien online can you take ambien when you have a cold

what happens when u snort ambien buy ambien online ambien 12.5 cr generic

if you snort xanax how long does it stay in your system xanax mg is it ok to mix norco and xanax

Otvaranje izložbe S tobom u solidarnosti Nicoline van Harskamp

20.12.2012. G-MK | Galerija Miroslav Kraljević, Zagreb
Galerija Miroslav Kraljević, u suradnji s Institutom za trajanje, mjesto i varijable (DeLVe), predstavlja izložbu S tobom u solidarnosti Nicoline van Harskamp.

S tobom u solidarnosti bavi se poviješću i budućnošću anarhizma, a temelji se na arhivi pisama nizozemskog anarhista Karla Maxa Kreugera (1946.-1999.), koja je danas pohranjena u Međunarodnom institutu za društvenu povijest (IISH) u Amsterdamu. Kreuger je održavao opsežnu korespondenciju s oko 400 kolega anarhista iz cijelog svijeta. Proučavanjem pisama koja je razmijenio s njih 60 – istraživanjem njihovih privatnih i političkih opservacija i analizom rukopisa – te uz pomoć glumaca odgovarajuće dobi i nacionalnosti, van Harskamp konstruira njihove životne priče počevši od datuma posljednjeg pisma. U potpuno insceniranom susretu korespondenata, ona sugerira što bi se dogodilo da se danas sretnu. Rad sadrži bilješke i citate koje je umjetnica izdvojila iz više od 1000 pisama, video dokumentaciju pojedinačnih radnih sesija s glumcima i video snimku susreta.

Radovi Nicoline van Harskamp (Nizozemska, 1975.) bave se funkcijom i moći izgovorene riječi te njenom sposobnošću da utječe na percepciju i oblikuje mišljenje – procesima koji imaju važnu ulogu u politici. Kontinuirani projekt S tobom u solidarnosti do sada je predstavljen u svojim različitim fazama u galeriji D+T Project u Bruxellesu, galeriji Hillary Crisp u Londonu, MUAC-u u Meksiku, Frankfurter Kunstvereinu i na Manifesti 9 u Genku, Šangajskom bijenalu, festivalu Steirischer Herbst u Grazu i u Extra Cityju u Antwerpu.

Nicoline van Harskamp izlagala je između ostalog na bijenalu Newtopia u Mechelenu, bijenalu Performa 11 u New Yorku, zakladi Kadist u Parizu, SMBA-u u Amsterdamu i Van Abbemuseumu u Eindhovenu te nastupila je uživo u centru Witte de With u Rotterdamu, New Museumu u New Yorku, Stedelijk Museumu u Amsterdamu, zakladi Serralves u Portu i Kaaitheateru u Bruxellesu. Boravila je na umjetničkoj rezidenciji u centru Platform Garanti u Istanbulu, na Rijsakademie u Amsterdamu i IASPIS-u u Švedskoj. Dobitnica je nagrade Dutch Prix de Rome 2009.

Živi i radi u Amsterdamu, gdje predaje na Odsjeku za likovne umjetnosti na Institutu Sandberg.

Izložba će se moći pogledati do 26.01.2013.

www.vanharskamp.net


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*