JAMIROQUAI: headlineri T-Mobile INmusic festivala!!!

JAMIROQUAI 201121./22.06.2011. Otok hrvatske mladeži, Zagreb
Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, predvođen Jayem Kayem, još jedan je potvrđeni headliner T-Mobile INmusic festivala 2011!

U studenome prošle godine objavili su svoj sedmi studijski album “Rock Dust Light Star“, kojim su još jednom opravdali vjernost obožavatelja i koji će, uz brojne stare hitove, predstaviti hrvatskoj publici u sklopu ovogodišnjeg T-Mobile INmusica.

Ovaj jazz funk i acid jazz bend osnovan je 1992. kao jedan od najznačajnijih bendova londonskog acid jazz pokreta devedesetih, uz bok grupama kao što su Incognito, the Brand New Heavies, Galliano i Corduroy. Zahvaljujući uspjehu prvog singla “When You Gonna Learn”, bend je potpisao ugovor s diskografskom kućom Sony koja im je 1993. izdala prvi album “Emergency on Planet Earth”. Pravi uspjeh dolazi s drugim albumom “The Return of the Space Cowboy”, da bi sa svojim trećim albumom “Travelling without Moving” postigli svjetsku slavu koja im 1997. godine donosi nagradu Grammy. Jamiroquai tijekom godina radi sve veći odmak od funka te često eksperimentira i s brojnim drugim žanrovskim pravcima poput popa, dancea, rocka i elektronike, no unatoč ponešto drugačijem zvuku, bend nastavlja oduševljavati i zadržavati se na vrhovima glazbenih ljestvica.

Tijekom 2007. bend počinje raditi na svom sedmom albumu te nekoliko glazbenih projekata sa strane. Nakon petogodišnje pauze, potkraj 2010. izlazi “Rock Dust Light Show“, album kojim se vraćaju karakterističnom Jamiroquai disco funk zvuku. Jamiroquai iza sebe ima preko 30 milijuna prodanih albuma i 13 nominacija za Brit Award i ponosni su vlasnici Grammya.

Diskografija / albumi:

Emergency of Planet Earth (1993.)
The Return of the Space Cowboy (1994.)
Travelling Without Moving (1996.)
Synkronized (1999.)
A Funk Odyssey (2001.)
Dynamite (2005.)
Rock Dust Star Light (2010.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*