Palach: Jarboe uz klavirsku pratnju

10.10. Palach, Rijeka
U sklopu “Intimate Indemnity” tour-a u riječki Palach dolazi Jarboe, članica legendarne njujorške No-Wave/Industrial grupe Swans.

Jarboe , od ranih 90-ih godina, a pogotovo nakon razlaza s Swans-ima 1997., okreće se solo karijeri. Surađujući s mnogim glazbenicma i bendovima poput Neurosis, Lustmord, Justin Broadrick, Blixa Bargeld, A Perfect Circle….
Postaje sinonim za tamnu i provokativnu stranu, a njene vokalne sposobnosti i energični nastupi potiču na emocije i ono što ona posebno voli komunikaciju s publikom.
Njena se glazba u većini slučajeva, odlikuje eksperimentalnim zvukovima , stoga su joj i izdanja u rasponu od akustičnih / folk melodija preko buke, metala i jazza do samostalne vokalne izvedbe s djelima Diamanda Galaša.
Na ovoj turneji, pridružit će joj se pijanist Renee V. Nelson, a set listu čine pjesme s najnovijih albuma “Idemnity I + II”, koja su uglavnom reinterpretacija Swans pjesama!

Prije Jarboe nastupit će riječki f.O.F. koji čine članovi sastava Transmisia, Regoč, Very Expensive Porno Movie i PXA u njihovoj najkreativnijoj fazi.
Glazbeni izričaj f.O.F.-a oslikavaju sumorni tonovi, uz pitko i dopadljivo ozračje.

Dakle, radi se o mračnom, bučnom i provokativnom nastupu Jarboe u novoj eksperimentalnoj fazi – akustična verzija uz klavirsku pratnju!

Karte po cijeni od 80,00kuna mogu se kupiti na sljedećim mjestima:
Klub Palach, Glazbeni centar Rijeka, Dallas music shopovi: Rijeka, Zagreb, Zadar, Šibenik, Split, Klub Uljanik (Pula), Dirty old shop (Zagreb), dok je cijena karata na dan koncerta 110,00kn.

facebook event:


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*