Javna tribina o prostoru nezavisnu kulturu u Karlovcu

mala scena30.04. 17.00 sati mala scena Hrvatskog doma, Karlovac
Na Maloj Sceni Hrvatskog doma održati će se javna tribinu na temu potrebe dodjeljivanja, otvaranja i upravljanja javnog prostora namijenjenog nezavisnoj kulturnoj sceni.

Tribina se provodi u sklopu projekta udruge Domaći i istoimene mreže organizacija u nezavisnoj kulturi KA-operativa.

Na javnu tribinu pozvani su predstavnici udruga koje djeluju u nezavisnoj kulturi, djelatnici UO za društvene djelatnosti Grada Karlovca, kandidati za gradonačelnika grada Karlovca na predstojećim lokalnim izborima, predstavnici lokalnih medija i nacionalne mreže SU Klubtura, te zainteresirana javnost.

Uz kratko predstavljanje rada mreže naglasak će biti na infrastrukturnim problemima organizacija koje rade u nezavisnoj kulturi te će se tražiti suglasnost svih važnih aktera na lokalnoj, političkoj i društvenoj sceni u podupiranju platforme.

Osim toga, prezentirati će se istraživanje Pere Desovića, apsolventa sociologije na temu potreba karlovačke lokalne nezavisne kulturne scene.

Na temelju rasprave stvoriti će se prvi zaključci važni za izradu javnog dokumenta o stanju nezavisne kulture i načinima kako tu poziciju unaprijediti. Dokument će krajem godine biti upućen lokalnim vlastima, političkim i javnim akterima, civilnom društvu i medijima.

Projekt KA-operativa provodi se temeljem financijske podrške Zaklade “Kultura nova”.

Javna tribina održati će se u utorak, 30. travnja u prostoru male scene Hrvatskog doma, Kurelčeva 4, s početkom u 17.00 sati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*