Jazzanova na Radio 101 Stageu

3. i 4. lipnja 2008. Otok hrvatske mladeži, Zagreb – Jarun

Najpoznatija berlinska producentska i DJ grupa, Jazzanova, nastupiti će Radio 101 stageu ovogododišnje VIP In Musica.Jazzanova se smatra najzaslužnijm promotorom glazbenih stilova kao što su nu-jazz, chillout i jazz house, povezujući dub i brazilijanu, jazz i house, afričku muziku i downbeat s technom i minimal technom. JAZZANOVA su osnivači etikete Sonar Kollektiv za koju su svoje albume objavljivale nu-jazz zvijezde kao što su Azymuth, Nuspirit Helsinki, Dixon, Wahoo, Forss, Micatone, Clara Hill, Georg Levin, Far Freddys Drop, Benny Sings, Domu, Dimlite, Slope, Moonstar, Robag Wruhme, Eva Be.

Svoj utjecaj Jazzanova je uspjela proširiti i remiksiranjem pjesama koje su potpisali bendovi pristigli iz različitih glazbenih svjetova – Calexico, Lenny Kravitz, Incognito, Masters At Work, 4 Hero, Trüby Trio, Ian Pooley samo su neki od njih. Ove šarolike suradnje opravdavaju njihovu ideju da im pokretačka energija nije stil ili žanr, već dobri međuljudski odnosi. U skladu s tim, Jazzanova je 2002. naslovila i svoj prvi album ˝In Between“.

Tijekom svog djelovanja Jazzanova je gostovala u brojnim svjetski poznatim klubovima kao što su Fabric, The End i Ministy of Sound. Njihov rad prate i brojni glazbeni magazini: Straight No Chaser, DJ Mag, Face, Wire, Guardian, The Observer Music Monthly, The Independent, a kompilacije i albume distribuirali su im najpoznatiji svjetski izdavači – Universal, EMI, WEA, Sony, BMG… Njihovi radovi mogu se pronaći na preko 450 kompilacija među kojima treba izdvojiti ˝Gilles Peterson Worldwide˝, ˝Fabric 25 & 26˝, ˝DJ Kicks˝, a neke od pjesama im se nalaze na soundtrackovima poznatih TV serija poput ˝Six Feet Under˝, ˝CSI Miami´ i ˝Nip/Tuck˝.

DJ set Jazzanove poziv je svim ljubiteljima glazbe koji su spremni za prihvaćanje novog i izvrtanje starog pogleda na glazbu – te svakako onima spremnima na ples.

www.jazzanova.net

www.myspace.com/jazzanovask


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*