Jungle / DnB Special uz Jacky Murdu

Jungle / DnB Special uz Jacky Murdu monte paradiso seasplash pula02.04. Podzemlje – K.Rojc, Pula
U Podzemlju Rojca i ovaj vikend održava se odličan warm-up za ovogodišnji SeaSplash. Kao glavna zvijezda gostovati će poznati američki jungle/dnb producent Jacky Murda.

Jacky Murda je jedan od rijetkih JUNGLE/DnB producenata koji koristi prave reggae vokale na svojim podlogama, a originalne tekstove su mu odpjevali neki od poznatijih vokala sa Jamajke. Johnny Osbourne, Junior Reid, Terry Ganzie, Jah Mason, Lutan Fyah, Teflon, Pinchers, Turbulence i Junior Murvin samo su neki od MC-a s kojima je radio. Jacky Murda i njegov Chopstick Dubplate label su odgovorni za najbolje znani reggae jungle records na 10“ vinilima. Jacky je startao svoju karijeru vrlo rano snimajući i miksajući lokalne bendove, 1994 god. seli u Montreal gdje stvara svoj prvi studio i započinje s radom vlastitih tunes-a koristeći 24 digitalana kanala sa 8mm video kasetama. U to vrijeme započinje svirati po klubovima kao hip hop dj sa snimkama lokalnih repera umixanih preko njegovoih bitova. Razočaran restrikcijama u tehnologiju puštajući samo snimke drugih izvođača Jacky započinje sa stvaranjem vlastitih dubplate-a i tako nastaje Chopstick Dubplate label.
2000. godine započinje vrtiti drum n bass i snimati vokale za vlastite pjesme. 2001 godine Jacky se vraća u Brooklyn i 2002 godine izdaje prvi Chopstick dubplate feat Terry Ganzie. Do sad je napisao i objavio preko 100 ploča te odradio više uspješnih europskih turneja koje fokusira na vlastitu produkciju.
Uskoro mu izlazi novi album “Chopstick Meets River Nile” na trostrukom vinilu a ljubiteljima hardcore jungle zvuka je već poznat po brojim izdanjima i official mixtapeovima.

Kao support nastupiti će i JINSAN iz zagrebačkog Kingstona.

Jin-San je pokretač Kingston shop-a i sound-a, vlasnik i aktivni sakupljač vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila u regiji, ali i ponajbolji reggae/dancehall/jungle DJ na ovim prostorima.

Warm up kreće uz Dubbasstardz kolektiv u 18h, u Seasplash Klubu – K. Rojc – sjeverno krilo, II kat.
Jacky Murda Promo Mix free download

Pretprodaja karata:
Seasplash klub-K.Rojc: 25 kn
Scandal express: 25 kn
Na ulazu: 30 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*