D.O.A.: kanadski hardkoraši još jednom u Zagrebu

Kanadski hardcore-punkeri D.O.A u Zagrebu14.4. Pauk, Zagreb
DOA smo uposljednji puta imali priliku vidjeti u Pauku pred gotovo 20 godina. U međuvremenu na svjetskoj rock sceni dogodilo se nekoliko mijena, od grunge do nu-metala no kanadski hardcore prvoborci su nastavili i dalje raditi po svome. Mnogi u međuvremene nastali bendovi više ne postoje dok se DOA postavljaju kao jedna od vodećih konstanti hardcore punka.Na zagrebačkom gigu ovaj puta društvo će im pratiti dvije domaće predgrupe, jednako dugovječni KUD Idijoti i samoborski oldskooleri Deafness by Noise, česti supporteri najjačih imena žanra prilikom gostovanja u ovim krajevima.

D.O.A. su, za razliku od hardcore istomišljenika u 80-ima imali rockerskiji zvuk zbog kojeg su jednako bili omiljeni i među starim punkerima i tvrdokornim rokerima, no od njih su se opet razlikovali pametnim, angažiranim tekstovima. Zbog toga nije niti čudo da su redovito surađivali i dijelili stageve s velikanima kao što su Jello Biafra, Henry Rollins, Ministry, DRI i ostalim prvoborcima.

Mnogi njihov album “Hardcore ’81” “optužuju” da je upravo dao ime novoj glazbi nasaloj na zgarišima posrnulih punk sastava.

DOA dolaze u Zagreb u okviru velie promotivne turneje za posljednji CD “Northern Avenger”.

Upad je u pretprodaji 65kn dok je na ulazu 80kn.Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*