KAoperativa u Rijeci

KAoperativa u RijeciPredstavnici karlovačke mreže organizacija u nezavisnoj kulturi KAoperativa u ponedjeljak,13.listopada obišli su prostore Fillodramatice, Palacha i Hartere koje je Grad Rijeka dao na upravljanje Savezu udruga Molekula.

Ovom prilikom predstavnici KAoperative upoznali su se s riječkom inicijativom za pronalazak, uređenje i pokretanje prostora namijenjenih programima nezavisne kulture. Tijekom dana susreli su se s voditeljima SU Molekula, Damirom Batarelom iz udruge Info shop Škatula i udruge Drugo more, Davorom Miškovićem, te s pročelnikom u Odjelu za kulturu grada Rijeke, Ivanom Šararom.
Cilj odlaska bio je upoznati se s aktivnostima SU Molekula oko pokretanja i otvaranja centra za nezavisnu kulturu, odnosno društvenog-kulturnog centra koji danas pokriva navedene tri lokacijete te se iz prve ruke informirati na koji način je lokalna samouprava tome dala potporu, kako sudjeluje u financiranju i kako komunicira s akterima nezavisne kulturne scene.

Ova aktivnost nastavak je akcija KAoperativa oko otvaranja društveno-kulturnog centra u Karlovcu. Podsjećamo, KAoperativa je partner Gradu Karlovcu u pilot-programu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Prostori (su)djelovanja u okviru kojega treba definirati model upravljanja, programiranja i finalno korištenja prostora zgrade Hrvatskog doma kao društveno-kulturnog centra namijenjenog i kreiranog od strane građana.
Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici http://www.kaoperativa.org i Facebook stranici /kaoperativa.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*