10. Karlovac Dance Festival (KDF010)

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. i ove godine održava Karlovac Dance Festival (KDF010), a kojeg financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Karlovac.

Deseto izdanje festivala KARLOVAC DANCE FESTIVAL održava se od 30. kolovoza do 04.rujna u Karlovcu. KDF010 obuhvatiti će prikazivanje radova i predstava međunarodnih, hrvatskih i lokalnih umjetnika na jedinstvenim lokacijama grada.

Izvedbeni i kreativni festivalski program oživjet će atraktivne karlovačke vanjske lokacije i predstavit će renomirane domaće i strane plesne ansamble, kolektive, umjetnike i umjetnice. Organizatori/ice mole posjetitelje da svoj dolazak na program potvrde na e-mail info@freedance.hr .*

Festival će svečano otvoriti predstava CHORUS LINE plesne kompanije Bodhi Project iz Salzburga, u utorak 01. rujna s početkom u 20h u Šancu. Umjetnički trio, Nikolina Komljenović, Ines Tričković i Nives Sertić premijerno će izvesti feminističku predstavu SAMONINI, u srijedu 2. rujna s početkom u 20h na lokacijama Foginovog kupališta.
U Karlovac u sklopu festivala ove godine stižu i umjetnice kolektiva Nomadske plesne akademije Hrvatske, koje će u sklopu mini festivalske rezidencije zajedničkom suradnjom, inspirirane specifičnim lokacijama u Karlovcu, kreativno stvarati umjetničke plesne intervencije stavljajući fokus na potencijale istih. Kao dio festivalske produkcije izvesti će performans,umjetničke intervencije i improvizacije. Performans će se održati u četvrtak, 03. rujna, s početkom u 19h na Gradskom kupalištu (pješćanoj plaži) na Korani.

U sklopu desetog izdanja festivala održava se i edukativni i kreativni programi radionica, satova plesa i rezidencija, i to radionice Voltige dance i Ples na svili s Nikolinom Komljenović, Kritički kutak s Ivanom Slunjski te kreativna radionica s plesačima kompanije Bodhi Project.

S obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori/ice ukazuju na moguće prilagođavanje festivalskog programa sve s ciljem osiguravanja maksimalne sigurnosti svih umjetnika, izvođača, sudionika i posjetitelja.
Kompletan raspored izvedbi i kreativnih radionica 10. KDF-a možete pronaći ovdje: program i workshop. Također, sve upute za posjetitelje dostupne su ovdje.

* Ulaznice se ne naplaćuju. Preporučena donacija za predstavu iznosi: 30,00 kn


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*