KK NULL u Placeu!

kk null place rijeka zeni geva
16.03. 22:00 Place, Rijeka
U klub Place ravno iz dalekog Japana dolazi predvodnik kultnog sastava Zeni Geva, Kazuyuki Kishino aka KK NULL.

KK NULL (pravim imenom: KAZUYUKI KISHINO) rođen je u Tokiju, Japan. Kazuyuki je skladatelj, gitarist, pjevač, idejni začetnik Zeni Geva i elektronički čarobnjak i jedno od najpoznatijih imena u području japanske noise glazbe, a u širem kontekstu, veliki i kultni umjetnik u eksperimentalnoj glazbi, još od ranih 80-ih.

Njegova suradnja sa bendovima poput MERZBOW, RUINS, MELT BANANA, te projekti poput ABSOLUT NULL PUNKT, GEVA2, danas se smatraju neizbježnim štivom japanske alternatvne glazbe.

U ranim 90-ima stekao je svjetsko priznanje kao mozak, gitarist i pjevač progresivnog hardcore tria “Zeni Geva”. Bend iza sebe ima pet albuma koje producira Steve Albini (dva na etiketi Jella Biafre Alternative Tentacles) te ostale na raznim etikatama kao što su Neurot Recordings (pokrenute od grupe Neurosis). Zeni Geva je također snimio dva John Peel-ova “BBC Sessions” albuma, a o broj turneja i koncerata širom svijeta je teško nabrojati.

Nakon što je svirato gitaru kao njegov glavni instrument punih dvadesetak godina, KK NULL postupno se više orijentirao prema elektroničkoj glazbi. U posljednjih nekoliko godina svoje je aktivnosti usredotočio na solo & suradničke snimke, istražujući vanjska područja elektronske glazbe, stvarajući intenzivan sukob vala buke, strukturirano elektro-akustične ambijente, razbijanjem ritmike, te stvarajući materijal koji se može opisati kao “kozmičke buka maksimalnog minimalizma”.

The Noiser – Julien Ottavi , drugi izvođač ove večeri je mediaktivist, umjetnik-istraživač, skladatelj / glazbenik, pjesnik i razarač jezika, eksperimentalni filmaš i ANARHitekt, osnivač i član Apo33. Julien Ottavi je uključen u istraživanje i kreativan rad, kombinirajući zvuk umjetnost, real-time video, nove tehnologije i tjelesni performance. Od 1997, razvija kompozicije koristeći glas i njegove transformacije kroz računalo.
Tijekom svih godina rada odražava odnose između eksperimentalne i kolektivne prakse u stvaranju autonomne kolektivne grupe, stavljajući u pitanje autorsku strategiju “umjetnosti ideologije”.

ulaz 30kn

NAGRADNA IGRA

Dvoje najsretnijih koji napišu imena 5 japanskih bendova i pošalju u mailu na planetmagazin@gmail.com s naznakom “Baš je kul taj KK Null” dobiti će besplatnu ulaznicu za koncert ovog istinskog umjetnika.

Posebno želimo istaknuti da će ovaj događaj biti u ne pušačkoj atmosferi, dakle, u prostru će tu večeru biti ZABRANJENO PUŠENJE.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*