Konferencija eko-vrijeme III

21.05. Zelena soba (trg D. Domjanića 6) Zabok
U Zaboku će se pod nazivom, Eco-Time Conference III, održati okupljanje s ciljem davanja nekih odgovora na povezanost ekologije i medijske umjetnosti.

Program

15 h -18h: Nove medijske umjetnosti i ekologija

Speakers/govornici:

Ivan Ladislav Galeta
Obzirom da si danas svatko može uzeti pravo biti umjetnicom ili umjetnikom, zato čak nije potrebna ni posebna naobrazba, u zadnje vrijeme postaje zabrinjavajućom činjenica kako isto tako svatko može smatrati da upravo njezina/njegova djela zaslužuju biti sačuvana za budućnost, čak i svojim cjelokupnim opusom.
http://timeinventorskabinet.org/wiki/doku.php/ladislav_galeta

Reni Hofmuller
Ekologija za Hofmuller nije samo pitanje kao što je: “koliko struje mogu konzumirati?”, no i razumijevanje ravnoteže. Postoji li ravnoteža u onom što ljudi donose među sobom, postoji li balans između onog što ide unutra i ono što ide van.

Jonhatan Prior
Prior radi na polju antropo-geografije u kojem istražuje odnos između prakse očuvanja okoliša i estetskih vrijednosti Velike Britanije. Kroz metodu détournementa te dekonstrukcije akustičnog okoliša Prior stvara nove zvučne ekologije pokazujući da soundwalk daje praktičarima i slušateljima mogućnost da aktivno sudjeluju u činu rekonstrukcije, podizanja, pa čak i brisanja psihoakustičkih svojstva prostora i vremena, nebitno da li se nalazi u umjetničkoj galeriji ili na gradskim ulicama.

Nina Czegledy i Erika Pasztor

Zašto je hrana važna?
Živimo u vremenu kada se potrošačko društvo pokušava vratiti u ne-potrošačko društvo. Ovaj je pokušaj usko povezan s pojmom vremena i održivosti. Koncept održivosti postoji već odavno, no dobio je novi zamah u posljednjih nekoliko desetljeća. Novi poticaji se razvijaju primarno zbog ekoloških katastrofa i globalne financijske krize. Naravno, hrana je jedan od najznačajnijih faktora u ovoj borbi. Ekološki aktivizam u umjetnosti bio je evidentan ranije od ostalih mainstream javnih manifestacija i naširoko izražena danas više nego ikad prije.

Kontakt:
Udruga UKE – udrugauke@gmail.com
095 81 444 15


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*