Kyuss lives u Tvornici

kyuss zagreb30.05. Tvornica kulture , Zagreb
Potvrđeno nam je kako najlegendarniji i najvoljeniji stoner band svih vremena, kalifornijski Kyuss, u svojoj trenutnoj postavi Kyuss Lives! dolaze na svoj premijerni nastup na ovim prostorima.

Band je udario temelje zvuku koji je kasnije prerastao u sinonim za stoner rock. Nakon 15 godina pauze vraća se na svjetske pozornice u postavi koja uključuje 3 od 4 originalna člana – John Garcia na vokalu, Brant Bjork na bubnjevima i Nick Oliveri na bassu.
U ovom Kyussu nedostaje jedino Josh Homme, osnivač Queens Of The Stone Age koji je odobrio trenutnu postavu Kyussa, te čak nekoliko puta i nastupio s njima. John Garcia je jednom prilikom izjavio da bez Hommea nema Kyussa, stoga se grupa odlučila za novo ime, a umjesto Hommea gitaru svira Belgijanac Bruno Fevery koji je ranije svirao sa Garciom u “Garcia Plays Kyuss” projektu.

Kyuss su za vrijeme kratkog djelovanja objavili 4 albuma u prvoj polovici 90ih godina, no nikada za vrijeme postojanja nisu postigli posebno veliku popularnost. Kult je počeo rasti nakon raspada, da bi njihove pjesme na koncertima počeli obrađivati Tool, a kao uzore navodio ih je cijeli niz bandova. Šira glazbena javnost zainteresirala se za ovaj izniman sastav putem sve veće popularnosti Queens Of the Stone Age.

Ne treba sumnjati da će postojati veliki interes za ovaj gig koji je ujedno i zagrijavanje za Rokaj Fest.
Ulaznice za Kyuss Lives! u prodaji su od petka 03. veljače na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.

Početna cijena ulaznice iznosi 130 kn i vrijedit će do 19. veljače. Od 20. veljače do 29. svibnja cijena će iznositi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 180 kn.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*