Laibach Revisited

Laibach boogaloo21.05. Boogaloo Zagreb
Laibach, u godini u kojoj nastavljaju obilježavati puna tri desetljeća stvaranja, dolaze u zagrebački Boogaloo s Revisited programom proslaviti 30-ti rođendan s hrvatskim fanovima.

Band je do sada u karijeri odsvirao više od 800 koncerata, uvršteni su u enciklopediju pop kulture ‘1001 song you must hear before you die’, britanski magazin Wire njihov je koncert u Trbovlju iz 1990. uvrstio među 60 koncerata koji su najviše protresli svijet, prilikom posljednje USA turneje američke radio postaje prozvale su ih najznačajnijim bandom iz ovog dijela Europe svih vremena i bandom koji rastavlja države i stvara nove.

U Zagreb dolaze na kraju trećeg dijela Revisited turneje.Band za Boogaloo (bivši Moša Pijade) vežu neki od njihovih najprovokativnijih i najznamenitijih nastupa iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ovaj zagrebački koncert biti će tematski povezan i s retrospektivnom izložbom skupine Laibach, koja će biti postavljena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, Galerija PM, od 05 do 26 svibnja. Izložba nosi naslov ‘ Ausstellung Laibach Kunst1980-2010 ‘ .

Na koncertu u Boogaloo band će izvesti svoj Revisited program, sačinjen od novih verzija skladbi iz 80-ih godina: Mi kujemo bodočnost, Smrt za smrt, Brat moj, Država i mnoge druge.

Ulaznice za koncert već su u prodaji u Dallas Music Shopu, Dancing bearu, Dirty old shopu, Rockmarku, Planet musicu, na www.dallasmusicshop.com , www.eventim.hr i na svim Eventimovim prodajnim mjestima.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*