Legendarni DINOSAUR JR u Boogaloou…

DINOSAUR JR u Boogaloou30.6.Boogaloo klub, Zagreb
U zagrebačkom klubu Boogaloo nastupiti će američki alter-rockeri DINOSAUR JR. “Dinosaurusi” su svojim zvukom, u kojem kombiniraju post-hardcore, americanu i pospani Mascisov vokal, privukli u 80-ima i 90-ima sve one kojima je oldschool hardcore bio prežestok ali i dio u to vrijeme mlađe publike željne alternativnijeg rocka od onog kojeg su izvodili provjereni stadionski veterani.

Dinosaur Jr. formiran je još 1984. godine i smatraju se jednim od najutjecajnijih rock bendova 90-tih. Band čine gitarist J. Mascis, bassist Lou Barlow i bubnjar Murph, a u dosadašnjoj karijeri snimili su 8 studijskih albuma.

Godine 1985. objavili su debi album “Dinosaur”, kako se i grupa do tada zvala, sa 11 pjesama punih pseudo-hardcore gitarskih rifova prošaranih Mascisovim vokalom što ih je dovelo do usporedbi s Neil Youngom i Sonic Youth. Kasnije će se pokazati da je taj glazbeni stil prepun distorzije obilježio njihovu karijeru i učinio ih prepoznatljivima u svijetu glazbe.

Nakon 7 studijskh albuma bend uzima stanku da bi se 2005. godine vratili na scenu. Trenutno su u fazi snimanja novog albuma čiji je izlazak najavljen za lipanj.

Cijene ulaznica su 150 kn do 31.5., a od 1.6 do koncerta 170 kn. Prodajna mjesta: Integral (pothodnik), Boogaloo, Caffe bar Runa, Eventim www.eventim.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*