Lineup 21. Monteparadiso Festivala!!!

02./03.08.2013. Društveni Centar Rojc, Pula
Legendarni Šveđani Mob 47 i Desperat, kanadska Iskra i mnogi drugi potvrđeni bendovi nastupiti će na ovogodišnjem, 21. izdanju Monteparadiso hardcore punk festivala u Puli.

Kao i svih dosadašnjih godina Monteparadiso ekipa sprema pakleni vikend na kojem i ove godine izvlače nekoliko poznatih i velikih sastava sa svjetske scene. Uz njih tu će biti i desetak ništa slabijih no manje zvučnih imena svih podžanrova hardcore punk glazbe.

Saznajemo konačan popis bendova, dok ćemo konačan raspored po danima objaviti uoči festivala:

Mob 47 (Švedska): hardcore/punk bend osnovan u Švedskoj 1982. godine, prvotno pod imenom Censur. Godinu dana kasnije mijenjaju ime u Mob 47. U ranijim godinama svirali su zajedno sa legendarnim bendom Anti Cimex, a njihova glazba pod snažnim je utjecajem bendova kao što su Discharge, Crucifix, D.R.I. i B.G.K. Bend je prestao s radom 1985. godine da bi nakon gotovo 20 godina, 2005. godine nastavili gdje su stali. Svoj prvi službeni nastup nakon 20 godina održali su u Stockholmu 2006. godine.

Uz MOB 47 iz Švedske dolaze i Desperat. Bend čine članovi bendova Mob 47 i Warvictims, a glazbeno će biti posebno zanimljivi fanovima Discharge i sličnih proto d-beat sastava.

Iskra dolazi iz Kanade i jedan su od najiščekivanijih bendova ovogodišnjeg festivalskog izdanja. U svom radu vješto kombiniraju utjecaj anarho punk bendova kao što su Crass, Antisect i Conflict. Spajanjem death metala i crusta stvorili su svoj vlastiti podžanr “blackened crust”.

Restarts (Velika Britanija) poznaju svi ljubitelji britanskog punka. Nastali su 1995. godine u Londonu od kad nastupaju širom svijeta.

Agent Attitude stižu iz Švedske gdje su vrlo popularni na hardcore punk sceni. U Puli će predsatviti prvi album pod nazivom “Affliction Day”.

Black Gust jedan je od relativno novijih bendova zagrebačke nezavisne scene. Postavu čine bivši članovi zagrebačkih bendova Daily Trash, Give Them Rope i Waar. Njihova glazba spoj je hardcorea 80ih, modernog hardcorea i garažnog rock’n’rolla.

Antares su već poznati gosti u Puli. Ovi sppedrockeri najavljeni su kao jedan od najzanimljivijih i najenergičnijih bendova koji su svirali u klubu Monteparadiso.

Reflections of Internal Rain osnovani su 2004. godine u Novom Sadu, od kad su odradili četiri europske turneje i izdali pet izdanih albuma. Bend izvodi moderan post-hardcore što je čudno za MP festival, no očito neki novi vjetrovi pušu i unutar zidina “tvrđave” Rojc.

Stregesti je poljski punk bend oformljen 2008. godine. Svoj prvi koncert odsvirali su godinu dana kasnije, a 2012. godine objavili su album Tu i Teraz.

Nihilizzm je tročlani grindcore bend iz Poljske, aktivan od 2001. godine. Svojim tekstovima socijalne problematike i eksplozivnim, brzim rifovima stali su u obranu radničke klase.

My Man Mike (Južna Koreja) sviraju thrashcore, a glazba je inspirirana različitim kulturama iz kojih ovaj trojac potječe: američke, francuske i južnokorejske. Na festivalu predstavljaju novi materijal s albuma “Will you marry me” koji izlazi u lipnju.

Scheisse Minnelli je hardcore punk bend iz Njemačke, osnovan 2003. godine. Do sada su odsvirali preko 300 koncerata, imali nekoliko turneja po inozemstvu i izdali 3 albuma. Osobito preporučamo fanovi Black Flaga; band, naime jako podsjeća na američke hardcore punk bendova iz prve polovice 80-ih.

Danny Trejo talijanski je spoj bendova Talco, Los Fastidios, Gonna Fall Hard, Inerdzia, Tears Before i Undisputed Attitude, nastao 2011. godine. 2012. godine izdali su svoj prvi album i odradili svoju prvu europsku turneju.

Daša Fon Fl’aša je akustični punker iz Slovačke, koji će uz pomoć akustične gitare i usne harmonike uz snažan vokal podijeliti svoje misli i osjećaje o svijetu. Na sceni je aktivan od 1999. godine, a iza sebe ima tri izdana albuma.

USKORO VIŠE INFORMACIJA O FESTIVALU!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*