Popratni sadržaji na Lost Theory 2012.

15.-20.08. Deringaj, Gračac
Još nas nekoliko dana dijeli od početka festivala Lost Theory. Donosimo još nekoliko informacija o festivalskoj ponudi…

Ovaj multimedijalni događaj osmislio je tim mladih i kreativnih individualaca iz Hrvatske i Belgije, a ostvaren je uz
pomoć radnika iz lokalne zajednice zaposlenih uglavnom preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te uz dobru pomoć volontera iz Hrvatske, ali i drugih zemalja Europe.

Na festival dolazi oko 100 izvođača iz cijeloga svijeta, a različiti žanrovi elektronske glazbe odjekivat će s tri pozornice:
Psy pozornica rezervirana je za različite žanrove trance glazbe, na Crossover pozornici posjetitelji će moći uživati u IDM, dub-step, reggae i drum’n’bass glazbi dok je Chill-out šuma rezervirana za ambijentalnu glazbu za opuštanje.

Osim glazbe posjetitelji mogu uživati u mnogobrojnim dodatnim sadržajima : “Healing area” dio je festivalske lokacije gdje se posjetitelji mogu relaksirati uz masažu, jogu, pilates, reiki… Na istom prostoru održavat će se i kreativne radionice. Festival ima i kino na otvorenom. Tokom dana stručnjaci iz ekologije, samoodrživog razvoja, permakulture i sličnih područja držat će predavanja, a preko noći bit će projekcije dokumentarnih filmova.
Ostvarena je i suradnja s Tabor film festivalom koji će u petak, 17. kolovoza 2012. puštati najbolje svjetske kratke filmove.

Organizatori su mislili i na roditelje koji dolaze s djecom. Tako je “Growing village” mjesto na kojem se nalazi dječje igralište.
Osmišljen je cjelodnevni program i radionice za djecu pod stručnim vodstvom odgajatelja. Osim sadržaja na festivalu nude se i organizirani izleti na različite turističke destinacije Hrvatske…

Festival je ekološkog karaktera, a održava se na imanju s certifikatom četverolisne djeteline. Pri izgradnji su upotrijebljeni isključivo prirodni materijali (drvo, pamuk, užad…), a ove godine uveden je poseban sistem povrata čaša, tako da se ne stvara dodatni otpad koji je inače veliki problem za festivale. Na festivalskom terenu ne prodaju se proizvodi multinacionalnih kompanija, već proizvodi s domaćeg tržišta i od uglavnom malih proizvođača. Svoje proizvode, hranu i piće predstavit će lokalni trgovci i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.
Službeni promo video LT2011


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*