Mastodon stiže na T-Mobile INmusic!

MASTODON21./22.06.2011. Otok hrvatske mladeži, Zagreb
Dosad objavljenom line-upu T-Mobile INmusic festivala pridružuje se i Mastodon, jedno od najinovativnijih i najzanimljivijih imena progresivnog metala današnjice.

U očekivanju novog “dugosvirajućeg” albuma Mastodon su, nakon prošlogodišnjeg soundtracka za Jonah Hex, ovaj mjesec izbacili prvi live album naziva “Live at the Aragon”.
Nakon što su prošle godine zbog bolesti bubnjara morali otkazati dio europske turneje, pa tako i nastup u Zagrebu, ove godine zaustaviti će se na Jarunu.

Mastodon su sludge/progressive metal bend koji su gitarist Bill Kelliher, bubnjar Brann Dailor, basist i pjevač Troy Sanders te gitarist i pjevač Brent Hinds osnovali 1999. u Atlanti, vođeni ogromnom fascinacijom bendovima kao što su Melvins, Black Sabbath, Neurosis i Thin Lizzy. Na metal sceni probijaju se 2001. godine s EP-em “Lifesblood”, nakon kojeg slijedi i prvi album “Remission“. Unatoč pozitivnim ocjenama prethodnika, njihov prvi pravi uspjeh i prekretnica u karijeri dolazi s Leviathanom iz 2004. godine, konceptualnim albumom koji se temelji na kultnom romanu Hermana Melvillea “Moby Dick”, i koji su brojni časopisi poput Revolvera, Metal Hammera i Terrorizera proglasili albumom godine.

Zahvaljujući novostečenoj popularnosti, bend uskoro potpisuje ugovor s kućom Warner Bros. te izdaje svoj treći album Blood Mountain, koji im donosi nominaciju za Grammyja u kategoriji za najbolju metal izvedbu za pjesmu Colony of Birchmen. Hvaljen od brojnih kritičara i proglašavan metal remek-djelom, Blood Mountain je i više nego dostojan nasljednik Leviathana, čijem su vrhunskom zvuku pridonijela i brojna poznata gostujuća imena kao što su Scott Kelly (Neurosis), Josh Homme (Queens of the Stone Age) te Cedric Bixler-Zavala i Isaiah “Ikey” Owens iz the Mars Volte.

Četvrti album Crack the Sky izdaju 2009., a u siječnju 2011. objavljuju da rade na najnovijem materijalu.
Diskografija

Remission (2002.)
Leviathan (2004.)
Blood Mountain (2006.)
Crack the Skye (2009.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*