Misfits drugi puta zapalili Boogaloo

  misfits zagrebTočno pet godina je prošlo od posljednjeg susreta s Jerry Onlyem i njegovim Misfits.

Najpopularniji horror punk bend, The Misfits, u petak, 10. lipnja ponovno su protresli zidove zagrebačkog kluba Boogaloo. Podsjećamo, posljednji puta u Zagrebu su zasvirali na istom mjestu istog datuma 2006. godine.
Od tada se nije puno promijenilo u redovima New Jersey punk rockera. Najveća izmjena desila se u ritam sekciji gdje je originalnog bubnjara Roboa zamijenio novi lik Erik s kojim smo malo i porazgovarali nakon giga.
Nakon predgrupe Happy Ol’McWeasel nije se moralo čekati da uz taktove Halloween na stage izađe trojac predvođen moćnim Jerryjem koji je očito i zaštitni znak ovog sastava.
Nakon nikad prežaljenog odlaska Glen Danziga, a potom i Doyla Wolfgang von Frankensteina, Jerry je ostao jedini braniti boje starih Misfits. Mr. Only redovito na nastupima potvrđuje kako je bolji vokal od originalog Danziga, te Michael Gravesa koji je također svojevremeno se okušao na mjestu frontmena. Jednostavno, od samog nastupa do vokalnih sposobnosti Only je vjerna horror creature reinkarnacija samog Elvisa.
U tom stilu je bio i opus Misfitsa proljetne večeri u Boogaloou: red starih prokušanih hitova, dosta novijih stvari uz par obrada Black Flaga za koje je zaslužan drugi velikan u ovoj postavi, Dez Cadena, koji je i svirao svojevremeno u kalifornijskim hardcore titanima.
Ponajprije zahvaljujući novom bubnjaru i njegovom duplom setu koji je s vremena na vrijeme “uključivao” stvari su bile puno brže nego na prošlom gigu, sound iako snažan bio je katkad “zamumuljen” pa je nije čudno da će i nakon ovog giga biti dosta kritika na Misfits. Na sreću, prvi redovi su uz bliski kontakt s legendama dobili “po ušima” i zvuk iz pojačala pa se tako u foto pitu sve lijepo ne samo vidjelo nego i čulo: kao na probi gdje lokalne umjesto lokalnih mulaca imamo stvarne hardcore i punk legende.

Nakon giga Eric “Goat” Arce nam je rekao kako nakon dvije godine sviranja se još uvijek odlično zabavlja, unatoč napornim turnejama koje uz svakodnevne koncerte uključuju i fotkanje i potpisivanje mnogobrojnih autograma fanova svih generacija. Obzirom na raniji rad s NYHC bendom Merauder ne čudi ubacivanje double-bass dionica.
Koncert je ujedno bio i najava dugoočekivanog novog albuma Twilight of the Dead koji izlazi u jesen.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*