Kanadski droneri u Palachu

28.03. Palach Rijeka
Distune promotion predstavlja kanadsko-njemački dvojac NADJA i kanadske OFF THE INTERNATIONAL RADAR .

NADJA izvode drone metal, ambient doom i shoegaze, kombinirajući elektroniku, epičke riffove i atmosferični glas u jedno putovanje.
Zajedno sa Nadja-om, a po prvi puta ikad, u Europu stižu OFF THE INTERNATIONAL RADAR, kvartet koji svojim glazbenim stvaranjem istražuje post-rock, craut-rock, psihodeliju i punk.

NADJA
http://www.nadjaluv.ca/
http://nadja.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/luvnadja
http://www.importantrecords.com/

Nadja je duet iz Toronta koji čine Aidan Baker (gitara, vokal, žičani instrumenti, puhački instrumenti, ritam mašina) i Leah Buckareff (bas, vokal). Nadja je osnovana 2003. godine kao solo projekt eksperimentalno/ ambijentalnog glazbenika i pisca Aidan Bakera (Die Stadt, Mystery Sea, Drone Records) a kao alternativa njegovom solo radu; projekt istražuje mračniju, bučniju i težu stranu atmosferične i eksperimentalne glazbe, a kao duo započinje s radom potkraj 2004. godine.

Kombinirajući spore i depresivne metal riffove i teške, minimalističke perkusije sa sjetnim melodijama i shoegaze estetikom, Nadja pokušava stvoriti amorfni zid zvuka koji slušatelja podjednako i uzdiže i uništava. Nadjina glazba uspoređena je sa bendovima kao što su Godflesh / Jesu, Halo, Khanate/ Sunn o))), Boris, Esoteric i Earth.

Nadja je zapravo Bakerova „drone posveta“ doom-u. Rezultat toga je kao da Godflesh obrađuje Troum, narkoleptični trance beatovi odsvirani brzinom puzanja kroz koje se probijaju melankolični riffovi. Kroz Nadjinu ambientalnu glazbu provlače se elementi psihodelije, free jazz-a, drone-a i eksperimentalne muzike, ali rifovi su ti koji sastavu Nadja daju zvuk očaja i prizvuk doom-a.

OFF THE INTERNATIONAL RADAR se naloaze negdje između post, kraut, psihodelik i punk rocka, između elektronike, eksperimentale i dronea.
Osnovani od strane Henry Sansoma, Don Kennedya i Aaron Dawsona u podrumu kuće u kojoj su živjeli u Torontu, OTIR su narasli od malih party-ja do nastupa sa Holy Fuck, A Place to Bury Strangers, Polmo Polpo, Mahogany i Quintron. Kombinacijom odličnih, originalnih vizuala koji se isprepliću sa glazbom, OTIR se poigravaju s live zvukom prilagođavajući ga prostoru u kojem sviraju.


http://www.offtheinternationalradar.com/
http://www.myspace.com/offtheinternationalradar
http://www.facebook.com/offtheinternationalradar
http://handdrawndracula.com/

Raspored:
19.30h vrata
20.30h OFF THE INTERNATIONAL RADAR
21.30h NADJA

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti od ponedjeljka 5.3. u Klubu Palach (Kružna 6) te u Glazbenom Centru Rijeka (F. Račkog 22, tel:’51/371-014)!

Ovim koncertom, Distune promotion započinje s promicanjem politike početaka programa u najavljeno vrijeme. S obzirom na uvjete korištenja kluba Palach tijekom radnih dana po pitanju koncertnih aktivnosti, podsjeća se da koncert počinje već u 20:30h.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*