Nastavak mapiranja Karlovca

OSM u Centru za mlade na GaziNa drugoj ovosezonskoj radionici Slobodnog mapiranja (Open Street mapping) održanoj 30. listopada u CZM na Gazi nastavljeno je s mapiranjem GČ Gaza, dijela “crne promenade” i arboretuma pored Šumarske škole. Pozivaju se svi zainteresirani da se uključe u daljnji rad mapiranja grada Karlovca.

Na radionici je pokazan način unošenja podataka u open street mape te na koji način se obrađuju.

Grad Karlovac i okolica sad su djelomično iscrtani no za detaljnije mape predstoji još dosta rada.

Pozivaju se zainteresirani da se u čim većem broju odazovu i uključe u ovu akciju. Također, ukoliko imaju, da donesu svoje GPS uređaje i smart-phoneove, a predavači će im pokazati na koji način se mogu iskoristiti za ovaj projekt.

Predavač je, kao na radionicama tijekom proljeća 2010. , Hrvoje Bogner, apsolvent Geodetskog fakulteta koji se već duže vrijeme bavi slobodnim mapiranjem.

Open Street Map

Open Street Map je slobodna i promjenjiva karta cijelog svijeta koja omogućuje uređivanje i besplatno korištenje zemljopisnih podataka na suradnički način. Ovaj način kartiranja pruža slobodne zemljopisne podatke s mogućnošću trenutačnih promjena ukoliko one nastanu ili se zamijete. Za razliku od većine karata koje su zaštićene autorskim pravima i time ograničene za uporabu i daljnje kopiranje, modificiranje ili korištenje za druge svrhe Open Street Map nudi upravo suprotno: potiče građane da sami sudjeluju u razvoju, nadogradnji, promicanju i korištenju ovakvog pristupa mapiranju.

Dodatne informacije o OSM-u možete dobiti putem internetskih stranica uduge Domaći, na telefon 047 600 996 ili osobno u CZM na Gazi, Struga 1 u Karlovcu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*