Ninja Tiger u Karlovcu

pecat kropani (Medium)05.-07.10. MUZA, Haulikova 22, Karlovac
KA-MATRIX kroz projekt Nova kultura _ Hibridni grad 015. od 05. do 07. listopada u prostoru društvenog centra MUZA family mart store online organizira gostovanje poznatog riječkog dizajnera i likovnog umjetnika Ninja Tigera koje uključuje izložbu, razgovor s umjetnikom, video projekciju boot online radova, radionice i ulične akcije.

Ninja će prilikom ovog gostovanja održati radionicu izrade uličnih tapeta (sticker art) na kojoj će polaznici imati prilike naučiti kako koristiti sticker art u vlastitom umjetničkom izričaju ili promociji.

više o gostovanju
Ninja Tiger sveprisutan je na domaćoj i europskoj sceni kao svestrani umjetnik koji se bavi industrijskom ilustracijom, street artom i uličnim intervencijama, tetoviranjem, internet artom i online drugim vidovima vizualnih disciplina. Njegovi radovi krase brojne zidove, većinom u rodnoj Rijeci, te Zagrebu i Ljubljani gdje redovito gostuje na raznim okupljanjima, street art sessionima, tattoo konvencijama.

Prilikom crtanja na papiru, platnu ili zidu često istražuje različite motive i citratetop.com tehnike. Uvijek radi brzo, bez predumišljaja i jasnog plana stvarajući pritom motive koji variraju od šaljivih do mračnih. S tetoviranjem proces je puno jasniji i određeniji. Stil tetoviranja koji radi proizlazi iz tradicionalnog američkog stila tetoviranja i odlikuje ga jasnoća crteža i kombinacija osnovnih boja s jakim crnim linijama i grubim tamnim sjenama.

Ninja je sudjelovao na brojnim skupnim izložbama i street art događanjima u Hrvatskoj i Europi i imao par samostalnih izložbi.
Ilustrcije je radio za Sherif & Cherry, Vip, Live the message, Cro A Porter, INK skateboards, Frrresh visual arts magazine, Azena d.o.o.

Ninja Tiger Facebook

program gostovanja u Karlovcu

05.10.2015. 19:00
1. susret s umjetnikom i otvaranje izložbe radova Ninja TigeraIzložba će biti popraćena discounts video projekcijama Ninjinih radova (zidova, crteža, tetovaža), razgovorom s Ninjom uz glazbeni program u izboru samog gosta.

utorak 06.10.2015.
2.radionica stickers/paste ups
Stickeri/naljepnice izrađuju se u pravoj DIY tehnici. Za sudjelovanje potrebno je samo dobre volje i http://trustedsafe.com/ malo kreativnosti dok sav materijal osiguravaju organizatori.

srijeda, 07.10.2015.
3. street art akcija
Nakon izrade stickeri će se uz superviziju voditelja radionice postavljati na gradske zidove.Sami polaznici odabrti će lokaciju gdje će prezentirati svoj rad, a prema želji sudonik moguće je radove zalijepiti na panoe/daske/okvire i u formi zajedničkog rada predstaviti na nekoj idućoj izložbi.

Facebook event

Poziva se zainteresirane za sudjelovanje na radionici da se prijave na info@ka-matrix.hr, na mob 095 4446880 ili osobno u Infoshop (Haulikova 22, 1.kat) svakog radnog dana od 9-17 sati.
———–
Gostovanje Ninja Tigera dio je novog programa intervencija u javnom prostoru pod nazivom “404 (Not Found)“.
Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*