Novi album GD2D

bGood day to dieDvije godine nakon prvijenca ‘Hazing Through Shadows‘, zagrebačko-korčulanska kombinacija Good day to die vraća se na scenu s novim albumom ‘Total Drive‘.
Materijal je sniman tijekom posljednjih 6 mjeseci u Zagrebu, a masteriran od strane legendarnog američkog underground heroja Billy Andersona u Kaliforniji (Eyehategod, Fantomas, Melvins, Neurosis, Sick Of It All). S godinama GD2D u potpunosti su se odmakli od čistih metal utjecaja, pa je na ‘Total drive’ njihov bazični stoner rock zvuk prošaran prije svega blues i garage rock utjecajima. Retro-produkcija istovremeno je i kristalno čista, a band danas očito inspiraciju crpi iz cijele palete bandova od Led Zeppelin i Black Sabbath pa do The White Stripes i Queens of the stone age.
Materijal sa ‘Total Drive’ albuma band je uživo već isprobao na europskoj turneji prošli mjesec kad su odsvirali 10ak koncerata u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj i Španjolskoj.
Hrvatsku premijeru novi album uživo će imati na Mars festivalu u Zagrebu 28.05., nakon kojeg će band nastaviti sa svirkama.
‘Total drive’ je u prodaji diljem Hrvatske od ovoga tjedna.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*