Mala Scena HD: Veliki interes za radionicu Medijske kampanje i javni nastupi

KAoperativa je u okviru projekta Hrvatski dom u centru, u prostoru Male scene HD 23. i 24. siječnja, organizirala radionicu Medijske kampanje i javni nastupi. Voditelji radionice bili su novinar Milan Koštro, Matej Radnić i Emili Sedlar iz agencije Panda komunikacije.

Svrha radionice bila je okupiti predstavnike nositelja i partnera projekta, djelatnike javnih ustanova u kulturi, zaposlenike, članove i voditelje udruga koje djeluju u području kulture kako bi se podigla razina znanja i vještina u provedbi medijskih kampanja i odredili komunikacijski ciljevi projekta s naglaskom na sudioničko upravljanje u kulturi.

Tijekom dva dana trajanja radionice, polaznici su dobili osnovno znanje o značenju komunikacije u svakodnevnom i javnom, odnosno profesionalnom životu, stekli su uvid u širinu mogućnosti koje nam pružaju suvremene tehnologije kao i o njihovoj primjeni u kvalitetnoj promociji ciljeva ovog projekta.
Radionica je bila prilika za bolje upoznavanje i povezivanje svih uključenih u projekt,a kroz kroz zajednički rad određeni su komunikacijski ciljevi kampanje koja će se provoditi do kraja provedbe. Kako je kultura i inače u medijima zastupljena tek marginalno, osobiti će izazov u ovom projektu biti javnosti predstaviti značaj sudioničkog upravljanja kao ključnog elementa u revitalizaciji Hrvatskog doma.
Tijekom radionice nastojalo se pronaći poruke i kanale kojima će se pojam sudioničkog upravljanja što jednostavnije približiti građanima, motivirati ih na prepoznavanje vlastite uloge u procesu revitalizacije i pokretanja budućeg društveno-kulturnog centra i pozvati ih na akciju. Dok će izravni korisnici u projektu (djelatnici lokalne uprave i ustanova u kulturi i djelatnici i članovi udruga koje djeluju u području kulture) tijekom projekta odlučivati o modelu, odnosno načinu upravljanja Hrvatskim domom, građani će imati priliku podijeliti svoja razmišljanja, stavove i želje o sadržaju, aktivnostima i programima društveno-kulturnog centra.
Cilj je da građani prepoznaju kako će u budućem DKC-u moći istovremeno biti i organizatori i korisnici programa te na taj način izravno stvarati sadržaj kakav žele i trebaju. Uspjeh projekta Hrvatski dom u centru pa tako i budućnost Hrvatskog doma ovise upravo o postizanju suradnje između javnog i civilnog sektora kao i o motivaciji, odnosno interesu javnosti za uključivanje u razvoj društveno-kulturnog centra.
Pozivamo sve zainteresirane na praćenje provedbe projekta i na aktivno sudjelovanje u kampanji tijekom koje ćemo zajedno stvarati budućnost Hrvatskog doma.

HRVATSKI DOM U CENTRU.
KULTURA PRIPADA SVIMA.
#idemuHrvatski

Projekt “Hrvatski dom u centru” (UP.04.2.1.04.0022) provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Projekt traje 24 mjeseca, od 29. listopada 2018. godine do 29. listopada 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 (85%), a preostali iznos sufinancira Ministarstvo kulture. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga KAoperativa.

KONTAKT:
Savez udruga KAoperativa
Jurja Haulika 22, Karlovac
Mob: +385 95 322 1214
e-mail: kaoperativa@gmail.com
web: www.kaoperativa.org
Facebook: KAoperativa / MalaScena HD
Informacije o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*