Održani izbori za mjesnu samoupravu

Tribina Zvijezda boris morsan karlovacVečeras u 19 sati zatvorena su izborna mjesta za karlovačku mjesnu samoupravu.

Na izbore je izišlo 28 posto birača koji su birali svoje predstavnike za 37 vijeća, 12 u gradskim četvrtima i 25 u mjesnim odborima.

Prema riječima predsjednice karlovačkog Gradskog izbornog povjerenstva Marine Golubić, prenosi HINA, prema prvim neslužbenim rezultatima u većini mjesnih odbora najviše glasova pripalo je HDZ-u, samostalo ili s partnerima, HSS-om i HSP-om. Slična situacija je i u gradskim četvrtima izvan centra grada.

HDZ je od ukupno 11 mandata u svakom vijeću s partnerima osvojio tri do četiri i to na Baniji, Dubovcu, Grabriku, Novom centru i Zvijezdi.

Koalicija SDP-HNS pobijedila je i u Zvijezdi i Grabriku osvojivši po šest mandata, te je jedino u tim četvrtima centra grada izvjesno da će SDP-HNS moći samostalno preuzeti vlast, dok će u drugim karlovačkim gradskim četvrtima uslijediti postizborno koaliranje.

Ostale mandate u svim vijećima osvojili su s po jednim ili dva mjesta HSU, HSP dr. Ante Starčević, HSLS, Hrvatski laburisti ili nezavisne liste, javlja HINA.

KaPortal javlja kako je oporba od 12 gradskih četvrti vjerojatno osvojila šest, a u još tri može to ostvariti koaliranjem. HDZ bi tako mogao ostati tek na tri. Prema trenutnim rezultatima i najavljenim postizbornim koalicijama, oporbenjaci bi trebali biti na vlasti u Novom centru, Grabriku, Zvijezdi, Rakovcu, Luščić-Jamadolu i Drežnik-Hrnetiću dok su HDZ-u su pripali Švarča, Turanj i Mostanje. Postizborne koalicije očekuju se u GČ Baniji gdje će o čelništvu četvrti odlučivati HSP dr. Ante Starčević, odnosno na Gazi nezavisna lista Denisa Tota.

Građani u idućim danima i tjednima mogu dakle očekivati još mnogo lokalne politike ali i politikanstva lokalnih zastupnika i stranaka.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*