Okrugli stol o značenju Magreba

18.05. 18:00 kino Europa, Zagreb
U galeriji kina Europa održati će se promocija knjige Zygmunta Bauman Tekuća modernost, te okrugli stol na temu Značenje Magreba? na kojem sudjeluju David Harvey, Slavoj Žižek, Samir Amin i Zygmunt Bauman.

Tekuća modernost govori o promjenama u društvenoj, političkoj, ekonomskoj ali i privatnoj sferi.

Program se nastavlja u 19 sati okruglim stolom u kinu Europa na temu Značenje Magreba? na kojem sudjeluju David Harvey, Slavoj Žižek, Samir Amin i Zygmunt Bauman, a raspravu će moderirati Srećko Horvat.
Otkada se Mohamed Bouazizi polio benzinom jer mu je policija zaplijenila povrće i voće koje je prodavao na ulici pokušavajući prehraniti sebe i svoju obitelj, plamen pobune raširio se ne samo Tunisom, već diljem Sjeverne Afrike i Bliskoga Istoka. Na tragu tih događaja, središnji okrugli stol konferencije “Nove emancipacijske borbe” propituje preslagivanje moći u čitavom svijetu, ali prije svega nastoji istaknuti emancipacijske potencijale narodnih pokreta. Diljem svijeta, od barikada u Ateni do masovnih prosvjeda u Londonu, preko borbi indijskih naksalita i meksičkih zapatista, pa sve do ustrajnog otpora zemalja Latinske Amerike i ponovnog buđenja Afrike, rađaju se nove emancipacijske prakse koje unatoč geografskim udaljenostima i nekim razlikama ipak nose isti biljeg i zajednički nazivnik.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*