Osnivanje karlovačke mreže udruga civilnoga društva

mreža udruga karlovacU Centru za mlade na Gazi održan je inicijalni sastanak za pokretanje mreže karlovačkih udruga civilnoga društva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 15-ak karlovačkih udruga koje su se složile kako je za daljnji razvoj, djelovanje i vidljivost udruga civilnoga društva potrebno iznaći fizički prostor u kome će udruge imati prostorije, od uredskih i skladišnih do prostora za djelovanje.

Podsjećamo, u posljednjih desetak godina bilo je više inicijativa od strane udruga civilnoga društva da im se za rad dodijeli prostor neke od gradskih vojarni ili dio prostora u Hrvatskom domu. Kao što se zna, ništa od navedenih inicijativa nije podržano niti od strane lokalnih vlasti niti političkih stranaka, a situacija danas je gotovo ista kao i prije dvadesetak godina. Vojarne koje je napustila JNA, a potom i Hrvatska vojska nisu prenamijenjene već su puštene propadanju ili prodane komercijalnim ponuđačima.
Inicijativu za osnivanje mreže karlovačkih udruga pokrenula je Udruga za razvoj indijske kulture i vegetarijanstva Avadhuta.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*