Otvorena diskusija «Kako se osamostaliti u Karlovcu?!»

Udruga za kreativni razvoj Domaći organizirala je u karlovačkoj Knjižnici za mlade otvorenu diskusiji «Kako se osamostaliti u Karlovcu?!».

Okupljeni su najčešće spominjali kako nakon srednje škole planiraju nastaviti školovanje u drugim gradovima gdje namjervaju i ostati. Oni malo stariji spomenuli su kako postoji veliki problem zapošljavanja i rješavanja stambenog pitanja što navode i kao najveći razlog ne vraćanja mladih stručnjaka u Karlovac.

Na debati su sudjelovali prvenstveno mladi, učenici Gimnazije Karlovac, članovi Savjeta mladih, udruga mladih, medija, te ravnatelji ili djelatnici gradske uprave i gradskih ustanova.
U diskusiji je bio naglasak na kvalitetu života u Karlovcu, dok su u drugom dijelu sudionici napisali svoje preporuke kako bi se pri izradi novog Gradskog programa za mlade unaprijedilo postojeće stanje

Komentari i prijedlozi će također biti uvršteni u cjelokupno istraživanje kao polazne točke pripreme fokus grupa koje će se održati tijekom jeseni. Fokus grupe i kasnija anketa rade se kao uvod u proces izrade novog karlovačkog GPM-a.

Diskusija je provedena u okviru projekta “Demokracija za 5+” koji Domaći provode u partnerstvu s udrugama iz Pule, Vukovara, Splita i Petrinje financiranog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*