Outlook festival po deveti puta spektakularno zatvorio festivalsku sezonu!

outlook2016_1Na tvrđavi Punta Christo završeno je 9. izdanje najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.

Petodnevno bass slavlje zahuktao je Damian „JR GONG“ Marley uz ASM, Iration Steppass i Slum Village.

Prava festivalska čarolija preselila se u četvrtak na magičnu tvrđavu Punta Christo koju je u 4 dana festivala posjetilo više od 13.000 posjetitelja sa svih strana svijeta. Posjetitelji su mogli uživati na posebno dizajniranim pozornicama i više od 50 zabava na brodovima. Gotovo 300 izvođača iz svijeta drum and bassa, duba, dubstepa, hip hopa, reggaea i ostalih basstastičnih poslastica zabavljalo je publiku od jutra do mraka.

Na glavnoj pozornici, tzv. „The Clearing“ masnim bass linijama tvrđavu su zatresli pioniri drum and bass scene Roni Size, Goldie, Andy C uz uvijek jake Noisia te Ivy Lab koji nikako nisu razočarali svojim setovima.

Hip hop i grime ljubiteljima zabavu su osigurali Novelist, Stormzy, Joey Bada$$ i Section Boyz dok je i ove godine Outlook odlično zastupio reggae i dub scenu uz razne glazbenike među kojima legende Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.

Za mračne dubstep zvukove zadužen je bio Mala uz DJ-e Youngsta, Hatcha, DJ Hype, AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, a pridružilo im se i nekoliko dama, Ikonika, Madam X, Lady Leshurr i Lady Chann s pionirima Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan.

Arija stageom orili su lokalni zvuci uz Elemental te zagarantiranu zabavu Seasplash takeovera s ekipom iz Roots in Session, Kandžijom, poznatim domaćim drum and bass licem Filip Motovunski, DJ 207 i Shecom.

Svaka pozornica je svakodnevno buktala od bassa i posebne energičnosti ovogodišnje publike. Ništa manje energičan i predivan nije bio niti zadnji dan festivala. Posjetitelji su uživali u suncu i bass vibracijama sa Beach Stage-a gdje su Calibre, DRS live ft Fox & Tyler Dayley i Marcus Intalex & SP:MC predivno završili posljednji dan beach partijanja te ugodno uveli u noćno finale.

Zadnju večer festivala obilježili su Dispatch Recordigns sa svojom proslavom 15. godišnjice Dispatch labela uz drum and bassovce Zero T, Amoss, Alix Perez i Skeptical, Dub Phizix, DLR i MC Gusto, ANT TC1, Survival, Safire i MC Visionobi.

Najbolji svjetski soundsystemi niti ove godine nisu razočarali, a na razglasima su se izmjenjivali OBF Soundsystem, Shanti D, Dan Man, Rider Shafique, Earl Gateshead, Charlie P, Dubble, Mungos Hi Fi System, Channel One. Vješti MC-evi su držali publiku napetom a mikrofonima su ove godine vladali  SP:MC, Killa P, Crazy D, Fox, MC AD, Steppa Style, Visionobi, Codebreaker MC, Tonn Piper, MC Flux, Sense MC, MC Gusto i mnogi drugi.

Mahom rasprodani boat partyiji širili su bass čari po hrvatskoj obali, što nam je dokazao i Invisible Boat party na kojem je Thijs iz Noisie uz neobični set Ivy Lab-a i gospodina Skepticala pošteno zatresao brod i sve mornare na njemu.

Za one željne učenja je Outlook ponovo osigurao zanimljive edukacije u Knowlegde Areni koja je ugostila neke od najpoznatijih glazbenika današnjice, kao što su Prince Fatty, Mad Professor, Congo Natyi Roni Size koji su svakodnevno održavali predavanja i radionice.

Outlook je dostigao maksimalan kapacitet ugostivši šest tisuća posjetitelja u kampu i 13 500 posjetitelja na festivalu, a ljubitelji bassa dolazili su iz svih kuteva svijeta. Tako je bilo Britanaca, Francuza,  Belgijanaca, Njemaca, Talijana, Nizozemaca, Amerikanaca, Japanaca, Australaca…

Četiri dana glazbe, druženja, sunca i mora vidno su ostavili pozitivne dojmove na posjetitelje, ali i nas. Outlook je definitivno i po 9. puta zaredom obranio titulu najboljeg bass festivala!
Što li nam donosi njegovo 10. izdanje? Nadolazeće najave ne možemo dočekati!

Martina Žgela


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*