Partibrejkers na INmusicu

partibrejkers na INmusicu 201122./23.06. Otok hrvatske mladeži, Zagreb
Na INmusic 2011 dolazi jedno od najznačajnijih imena yugo-rocknrolla, Partibrejkers.

Partibrejkers su osnovani 1982. i od tada sve češće nastupaju prvo po beogradskim i zagrebačkim klubovima, a onda i širom bivše države. Već 1985. snimaju svoj prvi album “Partibrejkers I”, koji i danas predstavlja jedan od najutjecajnijih debitantskih albuma ikad objavljenih na području ex-Jugoslavije.

Nakon prekida i ponovog oformljavanja, bend 1988. izdaje novi album, nazvan “Partibrejkers II” na kojem su objavljeni budući hitovi: “Ja se ne vraćam”, “Prsten”, “Mesečeva kći”, a iste godine MTV snima prilog o bendu. Bend nastavlja s radom punom parom i već sljedeće, 1989. godine snima treći album na kojem surađuju s Giletom iz Električnog Orgazma. “Kreni prema meni”, “Zemljotres”, “Hipnotisana gomila”, “Ono što pokušavam sad” tek su neki od hitova. Ovo rezultira velikom turnejom po SFRJ, tijekom koje su nekoliko puta nastupali kao predgrupa Motorheadu.

Uoči rata, okuplja se bend Rimtutituki, sastavljen od članova Partibrejkersa, EKV-a i Električnog orgazma, te 1992. izdaje anti-ratni singl “Slušaj ‘vamo” koji promoviraju svirkom u kamionu koji se kretao beogradskim ulicama.

U godinama koje slijede, intenzivno nastupaju u inozemstvu i izdaju albume “Kiselo i slatko” “Ledeno doba”, “Gramzivost i pohlepa”, te 2007., nakon gotovo 5 godina stanke, album “Sloboda ili ništa”. 2010. izlazi njihov drugi live album pod nazivom “Krš i Lom”, nastao na dva koncerta u klupskoj atmosferi beogradskog Doma omladine te biografija benda “Srce kuca tu je”.

Partibrejkers će prvi put zasvirati na pozornici T-Mobile INmusica gdje će se predstaviti starim i novim hitovima.

Diskografija:

Partibrejkers I (1985.)
Partibrejkers II (1988.)
Partibrejkers III (1989.)
Zabava Još Traje (1992.)
Kiselo I Slatko (1994.)
Ledeno Doba (1997.)
Gramzivost i Pohlepa (2002.)
Sloboda Ili Ništa (2007.)
Krš i Lom (2010.)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*