PD Exchange Summit

PD Exchange Summit 22.-25.06. galerija NANO, Gajeva 25, Zagreb
Exchange Summit PD (PD razmjenski susret) je internacionalno događanje na polju digitalne umjetnosti, otvoreno za sudjelovanje, posebice korisnika softvera otvorenog koda – Pure Data.
Događanja spaja nove tehnologije, interaktivnost i kooperativne umjetničke prakse s estetikom grupnog stvaranja (gdje je sam proces rada važniji nego pojedinačni umjetnički rad.)

PDES se temelji na idejama slobodne kulture razmjene. Za razliku od dominantnog natjecateljski – suparničkog, operativnoga sistema kulture, podređenog tržištu, sistem kulture slobodne razmjene teži ka dijeljenju kreativnosti i grupnom radu kao instrumentu pronalaženja novih modela stvaranja.

Na PDES-u, se kroz razmjenu PD umetaka (PD patch – sastavni dio ovog softvera za interaktivni audio vizualni izražaj) razmjenjuju dijelovi privatnog rada (koda) kako bi se ovaj nadogradio, preradio, spojio i integrirao, u kolektivnu kreativnu petlju.

Samim nazivom “Summit” u galeriju se ulazi s netipičnim galerijskim sadržajem, onim što je obično zadržano za edukativne institucije, politiku i sl. Ta perspektiva je različita od uobičajene reprezentativne izložbe umjetničkog objekta i stoga što je u fokusu PD Exchange Summita suradnja, na kraju koje se neće prikazivati individualni radovi, već će se svi segmenti suradnje stopiti u zajednički rad koji će se izložiti krajem svakog radnog dana.

PD Exchange Summit će otvoriti vrata svim zainteresiranima da tijekom četiri dana predstave vlastite ideje i umjetničke projekte.
Nakon uvodnoga dijela svi prisutni će, kroz moderaciju uvaženih europskih stručnjaka na tom području, raditi na razvijanju zajedničkog rada povezivanjem ideja i pronalaženjem metoda razmijene i stvaranja.

Rad stvaran tog dana će se svako večer prikazati, odsvirati ili odglumiti

Kreator programa je Kruno Jošt, a moderatori: Guy van Belle (Belgija) i Michal Kinderny (Prag)

Program
utorak, srijeda, četvrtak, petak:
10: 30 – 11 samostalna predstavljanje;
11 – 13 h, 14 – 17h rad na razmijeni;
20 -21:00 zajedničko izvođenje.

Organizaciju potpisuje Udruga UKE u suradnji s Udruga Krlja i galerijom NANO.
Program je djelomično ostvaren kroz platformu Clubture.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*