Policija priprema napad na atensko Veleučilište!

grčka prosvjedi atena athens demonstracije anarhijaNove informacije iz Grčke dobivamo na dnevnoj bazi. Prema posljednjim informacija jedan od zamjenika dekana atenskog Veleučilišta objavio je ljudima unutar okupirane zgrade da kontrola nad zgradom nije više u rukama univerzitetskog Senata i da je prepuštena državnom odvjetniku. Anarhistički radio 98 FM javlja da je Senat naredio univerzitetskom osiguranju da napusti svoje pozicije.Tijekom poslijepodneva održan je opći zbor na Veleučilištu na kome su ljudi odlučivali hoće li napustiti zgradu ili ne.

Ono što je zamjenik dekana izjavio apsurdno je i nelegalno prema grčkim zakonima. Postoji opravdana bojazan da policija sprema napad na Veleučilište. To bi bilo prvi put u posljednjih petnaestak godina da se tako nešto dogodi – i prvi put u povijesti da u masovnoj operaciji policija uđe na teritorij univerziteta, a bez dopuštenja Senata.

Ovim događanjima prethodilo je razbijanje policijskog obruča oko Veleučilišta tijekom noći. Satima su pripadnici specijalne policije bacali suzavac na teritorij pod kontrolom studenata. Tijekom cijele noći trajale su teške ulične borbe.

Osim sukoba s policijom širom grada izvode se razne “anarho-transportne” akcije. Posljednja je bila na metro stanicama Brahami i Aios Antonios. U nekoliko posljednjih dana na više postaja sabotirani su aparati za poništavanje karata.

Danas su okupirane četiri radiopostaje (“Best”, “En Lefko”, “Atina 9.84” i “Republika 100.3”)na kojima su pročitani tekstovi protiv državnog nasilja i za solidarnost sa uhićenim demonstrantima. inicijativa.org


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*