Poziv na foto natječaj Eko PAN-a

Izložba Svjetski bioraznolikostiEkološko društvo PAN organizira izložbu fotografija na temu bioraznolikosti pa poziva sve koji žele sudjelovati da do 25. svibnja pošalju svoje fotografije.

Eko Pan se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana bioraznolikosti organiziranjem izložbe fotografija i plakata na tu temu. Pozivaju se zainteresirani da do pošalju svoje fotografije na temu bioraznolikost karlovačkih rijeka. Fotografije koje najvjernije dočaravaju temu biti će izložene u Centru za mlada na Gazi.

Svjetski dan bioraznolikosti obilježava se 22.svibnja.

Pojam bioraznolikost označava ukupnu varijabilnost, raznolikost svih živih organizama i njihovih staništa na Zemlji i njihove interakcije. I staništa i živi organizmi međusobno su isprepleteni i povezani u finu mrežu.
Nestankom samo jednog člana te mreže odnosi među ostalim članovima se narušavaju. Ne zaboravite da su članovi te mreže, i ljudi, a upravo oni najviše doprinose njenom pucanju. Bez bioraznolikosti ne bi bilo hrane, goriva, odjeće ni lijekova. Bioraznolikost čisti zrak, oprašuje usjeve, regulira klimu. Bogata bioraznolikost je otpornija na klimatske promjene.

Svoje fotografije pošaljite na eko_pan@inet.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*