Predavanja kao uvod u festival EEII’11

eeii fablab truck07.10. 19:00 Autonomni centar – ACT; Dr. I.Novaka 38, Čakovec
EEII’11 festival dovodi dvoje Europskih stručnjaka iz polja digitalnih tehnologija i suvremene umjetnosti, Katarinu Slaninovu i Jaapa Vermaasa.

Katarina Slaninova iz poznate galerije SPACE iz Bratislave, Slovačka, predstaviti će projekt nomadSPACE. Misija nomadSPACE projekta je dostupnost suvremene umjetnosti široj publici te “izvlačenja” umjetnosti iz zatvorenih galerija u otvorene prostore ulica i trgova kroz inovativne koncepte.

Jaap Vermaas dolazi iz organizacije Moving Concepts iz Amsterdama predstaviti koncept FabLaba. FabLab je laboratorij za konstruiranje na kotačima. FabLab putuje od škole do škole, od organizacije do organizacije. Neke od strojeva koje prevozi su laserski rezač, rezač za vinile, 3d printer i sl. Cilj ovog projekta je široj zajednici objasni koncept FabLaba koji se zasniva na DIY principima.

Nakon prezentacija u petak u subotu i nedjelju će se održati radionice i rad u grupama za sve zainteresirane. Rad će pomoći u stvaranju vlastitog pokretnog umjetničkog laboratorija. U ova dva dana, trebali bi biti nabrojani svi problemi i načini kako ih riješiti, od pokretljivosti, mogućnosti za opskrbljivanje električnom energijom, vodom, grijanje i hlađenje, do pitanja namjene laboratorija – izložbe, radionice, projekcije, digitalni laboratorij?


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*