Predavanje Drage Plečka

Centar za mlade u Grabriku25.11. 18:00 Centar za mlade u Grabriku, Karlovac
Droge – bič Novog doba naziv je predavanja koje će u petak, 25. studenog održati Drago Plečko u karlovačkom Centru za mlade u Grabriku.

Predavanje se temelji na istoimenoj knjizi mr.sc. Drage Plečka koji pokušava, opisujući povijest droge od njenog korištenja prije mnogo stoljeća u obredne svrhe do pokušaja korištenja u znanstvene svrhe, dokazati svakoj osobi da je droga zlo. Ili nužno zlo – u kontroliranim uvjetima uz nadzor stručnjaka. Knjiga je niz podataka kombiniranih sa spoznajama koje je autor stekao u kontatku sa osobama koje su više ili manje bile direknto vezane uz drogu. Iako je svestan činjenice da je nemoguće suzbiti zlouporabu droga, ova knjiga kao i predavanje, ima za cilj osvješćivanje mladih od opasnosti od droge, usmjeravanje mladih prema životnim vrijednostima – dakle prevenciju.

Predavanje će obuhvatiti pregled droga koje se najčešće koriste kod nas, mogućnosti odvikavanja i aspekata ovisnosti, te (ne)opravdanost korištenja nekih droga (marihuana,ibogain,ecstasy)u medicinske svrhe

Predavanje će početi u 18 sati.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*