Predstave obilježile prvi vikend Nepokorenog grada

Predstave na više gradskih lokacija obilježile su prvi vikend festivala nezavisne kulture Nepokoreni grad 2013.

Festival je započeo u petak otvaranjem izložbe fotografija u Centru za mlade na Gazi. Program se nastavio u Banjavčićevoj ulici, na terasi caffee bara Amadeusa gdje se pred karlovačkom publikom premijerno predatvila mlada rnb glazbenica Sonja Agata Bišćan.

Iako je njezin opus, koji glazbeno najviše podsjeća mna Aliciu Keys ili klavirske laganice Lady Gage, nešto novo u festivalskoj ponudi publika je dobro reagirala nezadovoljna tek dužinom nastupa. Vjerujemo da će Sonja kroz koju godinu obogatiti set novim autorskim stvarima uz pokoji standard ili obradu.
Subotnja događanja su se u velikoj mjeri vrtila oko Handmade izložbe i događanja na Promenadi. Već u ranim jutarnjim satima popčeli su pristizati DIY umjetnici iz cijele Hrvatske koji su i ovu godinu predstavili najrazličitije uradke iz kućne radinosti. Tako se na Promenadi moglo povoljno kupiti majice, prirodne kozmetike, nakita, igračaka i ostalih proizvoda kakvi se uglavnom prodaju po sličnim okupljanjima.
Istovremeno s početkom handmade izložbe počelo je i postavljanjen ove instalacije karlovačkog umjetnika Ranka Ajdinovića Sve je unutra na Spomenik žrtvama fašizma. Iz instalacije nalik suncu simbolične zrake obasjale su centralni karlovački park gdje e spremala scena za predstave u okviru drugog festivala uličnog kazališta za djecu KIDaj.
Na promenadi su tijekom dana odigrane dvije predstave uz allaround performance Škripcikl: “Čovjek orkestar na kotačima”. Najmlađi su tako vidjeli predstave kazališta KVAK: “Bajka o zmaju i ljubičastoj vili” i “Kako misli jure jednog malog Jure” Nikoline Manojlović Vračar.
U poslijepodnevnim satima održana je i radionica pletenja košarica od špage koju je vodio Dražen Jerković.

U večernjim satima program se preselio na terasu caffee bara Mods gdje je stigla ekipa Go Go Writersa sa svojom novom predstavom Kud i kamo. Predstava je smještena u improvizirani automobil kojim putuju slikoviti likovi uprizoreni od uvijek zabavne pulske družine. Osim gostiju MODS-a predstava je privukla pažnju publike s obližnjih terasa pa se i nakon predstave nastavilo druženje s glumcima. Očito je da satira na način >GoGo Writersa odgovara karlovačkim ljubiteljima nezavisnog teatra.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*