Pro-pain još jednom u Hrvatskoj

nepokoreni grad karlovac4.9. Kocka, Split
Još jedne sezona u Kocki počinje nastupom jednog od najvećih metal/hardcore bendova na svijetu! U Split stižu legendarni Pro-Pain.

Pro-pain su iznikli iz kultne NY/HC scene te već 15 godina praše po svjetskim pozornicama kombinirajući thrash metal, groove i hardcore punk. Pioniri svog žanra, tijekom karijere postali su sinonim za metalizirani hardcore. Iza sebe imaju 10 albuma prodanih u oko milijun primjeraka, a još uvijek ih predvodi živuća legenda Gary Meskil (ex- Crumbuckers). Uvijek su omiljeni gosti u hrvatskim klubovima, ovaj put ne dolaze u Zagreb, nego će u Kocki upriličiti jedan od najvećih događaja u njenoj povijesti. Prije njihovog nastupa tu večer nas čeka još dobrih bendova…

DRONE su jedan najperspektivnijih (relativno) mladih bendova na današnjoj metal sceni. Sviraju jednu vrstu modernog thrash metala. Kao uzore navode Testament, Mastodon, Machine Head i Pantera. Tome još dodajte njemačku thrash/death žestinu a-la Dew-Scented i ‘clean’ vokale nalik Soilwork refrenima i mogli bi dobiti dojam kako to na kraju zvuči. Do sada su tourali s Overkill, Norther, Ektomorf i drugima te se često pojavljivali na velikim metal festivalima kao što su Wacken, Summerbreeze i Metalcamp.

LAST MAN STANDING su snimili svoj prvi album ‘6 Feet Above The Ground’ te s novom postavom pokušavaju učvrstiti svoje mjesto na široj sceni. Nekoć poznati kao Low Divine, splitskoj publici su sinonim za čvrste thrash rifove, a oduvijek se ističu orjentacijom na autorske stvari. Materijal s nadolazećeg albuma se često uspoređuje s bendovima kao što su Pantera, Black Label Society i Slayer.
VENGINCE su kalifornijski metalcore bend koji naginje ka ‘eksperimentali’ i pomicanju granica žanrova ekstremne glazbe. Ovo im je već treći europski tour, a do sad su svirali sa Slipknot, Disturbed, Machine Head, Mastodon, Death angel, Walls of Jericho

www.myspace.com/propainspace
www.myspace.com/dronemetal
www.droneband.de
www.myspace.com/lastmanst
www.vengince.com


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*