Prodaja i razmjena rabljenih stvari

Zagreb film festival #731. 10. od 9:00 – 13:00 sati; Košarkaško igralište „Šanac“, Karlovac
Svi koji žele drugima darovati, povoljno kupiti/prodati ili s drugima razmjeniti ono što im je ili više nije potrebno mogu to učiniti na IMAM-DAM:DOBRO SAM! događanju u Karlovcu.

Na štandu UZMI ILI OSTAVI možete donjeti svoje stvari i pogledati što su drugi ljudi ostavili. Bitno je naglasiti kako je ovdje riječ o isključivo upotrebljivim stvarima, a ne dobrom načinu da se riješimo neupotrebljivog. Ono što se ne može više koristiti nikome ne treba. Ne bi bilo fer očekivati da netko drugi baca naše/vaše smeće.

NEMOJTE DONOSITI NAMJEŠTAJ, BIJELU TEHNIKU I OSTALE KRUPNE I TEŠKE STVARI!!

Osnovna ideja je indirektna zamjena, nešto se donese a nešto uzme. Ono što tebi ne treba sigurno treba nekom drugom i obrnuto. Važno je to što u takvoj razmjeni vrijednost i količina stvari koje doneseš ili uzmeš nisu mjerilo.

Cilj događanja je olakšavanje loše ekonomske situacije, zadovoljenje jednog dijela životnih potreba na drugačiji način – stvaranjem alternative neumjerenom i nametnutom konzumerizmu te poticanje solidarnosti među građanima.

Pozvni ste na međusobnu solidarnost i konkretno stvaranje alternative potrošačkom društvu koje nas/vas svakodnevno “jede”. Ne mora se dozvoliti da zadovoljavanje životnih potreba ovisi isključivo o novcu i kupovanju.

Organizatori poručuju kako alternative postoje, a ovo je samo jedna od njih, te nastavljaju: Uključite se jer sudjelovanjem u ovakvim akcijama pokazujete da niste nemoćni i da možete pomoći sami sebi, ali i drugima.

Za potrebe događanja otvorena je FaceBook grupa IMAM-DAM:DOBRO SAM!

Svi zainteresirani volonteri/ke za pomoć u organizaciji sajma mogu se javiti na: valentina.mesaric@gmail.com ili vesna.vilus@gmail.com.

Organizatori sajma IMAM-DAM: DOBRO SAM! su udruge Eko Pan i Domaći.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*