Policija blokirala ulice prema Rakovcu

facebook prosvjedi karlovacI Karlovac se pridružio gradovima u kojima se održavaju prosvjedi protiv trenutne vlasti. Prosvjedima su dominirale parole: HDZ lopovi i Hoćemo izbore.
Uz iznenađujuće velik broj sudionika zanimljiva je odluka policije za blokadom ulica prema Gradskoj četvrti Rakovac. Je li razlog tome jer na Rakovcu živi gradonačelnik Jelić ili mogućnost da kolona nastavi na stadion koji je također ovih dana u centru pažnje?

Na Trgu bana Jelačića okupilo se petstotinjak ljudi kojima su se nakon kraćih govora i skandiranja pridružili građani. Povorka je ispred zgrade gradskog poglavarstva nastavila prema Korzu i gradskom Uredu za obranu gdje su zapaljene svijeće za poginule branitelje.
Za razliku od zagrebačkih i riječkih prosvjeda gdje su prevladavale socijalne parole usmjerene na promjenu ekonomskog poretka i izlazak iz krize ovdje je dominirao natpis 1971.-1991.-2011. što organizatori objašnjavaju “da je 1971. hrvatska mladež masovno završila u zatvorima, 1991. otišla na onaj svijet, a 2011. je došlo vrijeme da “odemo u bolji svijet” (HINA). Uz centralni natpis nalazio se i manji Stop progonu branitelja te “Hrvatski nacionalni front – HNF” s parolom “Za dom spremni”.

Prosvjedna kolona narasla je na gotovo tisuću građana svih uzrasta i grupacija.
Nakon Ureda za obranu sljedeća stanica bile su prostorije gradskog HDZ-a ispred kojeg su se prosvjednici “sjetili” saborskog zastupnika Branka Vukelića. Upravo se njegovo ime posljednjih dana često spominje uz “razvoj situacije” oko karlovačkog prvoligaša i suspenzije trenera Igora Pamića.

Povorka je nastavila pored zgrade Županije u Vranitzanyjevoj ulici, no planirani odlazak u gradsku četvrt Rakovac gdje živi gradonačelnik Jelić spriječen je policijskih blokadama u Domobranskoj, a potom i Radićevoj ulici. Ne može se, a ne oteti dojmu kako je upravo policija usmjeravala prosvjednu kolonu trasom gdje gdje se najjednostavnije mogu kontrolirati eventualni izgredi kojih, potrebno je reći, nije bilo.

Prosvjed je organizirala grupa studenta putem FaceBooka, a u pripremi su im pomagali branitelji koji su se mogli vidjeti u ulozi redara te umirovljenici. Novi prosvjed najavljen je za subotu.

video: kaportal.hr


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*