Radionica impro kazališta

Clubture30./31.01.Studio Kubus (Kranjčevićeva 9), Zagreb
Krajem siječnja Studio Kubus organizira radionicu impro-kazališta. Radionica je namijenjena svakom tko se želi oprobati u ovoj kreativnoj dinamičnoj aktivnosti!

Impro-kazalište se često koristi unutar team bulidinga ili kao anti-stresna aktivnost u poslovnom menadžerskom svijetu. Vježbe su pogodne za voditelje dramskih skupina.

Impro-kazalište temelji se na improvizaciji, izvođače ne vodi napisani tekst, već oni igraju potpuno jedan s drugim, a da bi ishod bio pozitivan, potrebna je maksimalna angažiranost. Dok rade impro-vježbe, izvođači oslobađaju misli od uobičajenih mehaniziranih postupaka, oslobađaju sloj po sloj naučenog i krutog ponašanja i postepeno otključavaju dječju zaigranost i živahnost u sebi. Vježbe imaju spečificna pravila, ishod je nepoznat i dijeli se direktno s partnerima i publikom.
Theatre Sports je forma improvizacijskog kazališta koje koristi natjecanje za dobivanje dramskog efekta. Suprotni timovi igraju scene bazirane na prijedlozima iz publike, koje onda procjenjuje žiri.
Theatre Sports razvio je redatelj Keith Johnstone u Calgariju 1977. Koncept je stvorio promatrajući tehnike koje se upotrebljavaju u profesionalnom hrvanju za podizanje energije ili reakcije publike. Na dvodnevnoj radionici polaznici će proći niz impro-vježbi iz raznih kategorija improvizacijskog kazališta, a drugi dan će se pripremiti timove za natjecanje i održati zabavna natjecateljska prezentacija!
Polaznici će razviti osnovna pravila pomoću kojih tim funkcionira, a ta se pravila mogu primijeniti u bilo kojoj grupnoj situaciji i ona su zaista temeljna.R

Radionica je cjelovita, pa ju nije moguće pohađati polovično tj. nije moguće izostati s nekog njenog dijela

Cijena radionice je 200 kn

Prijava: Krajnji rok za prijavu je: ponedjeljak 25. 1. 2010. ali prijave cemo zaključiti i ranije, ako se maksimalan broj od 14 polaznika popuni prije roka.

Prijaviti se možete:

– mailom na marijancic@yahoo.com ili imarijancic@gmail.com
-radnim danom od 13 do 14 sati pozivom na 091 5369431 i izdiktirati sve podatke za prijavu

PODACI za prijavu: ime i prezime, godina rođenja; zanimanje, radno mjesto, institucija, organizacija, (studenti – koji fakultet? ili nesto trece?) ;motivacija (razlozi za prijavljivanje na ovu radionicu); broj mobitela, e-mail adresa (napomenite da je za radionicu IMPRO-kazališta 30. i 31. 1. 2010. (zbog toga sto ima vise dogadjanja u Studiju Kubus)

Kako doći: proći kroz Cibonin prolaz, Kranjčevićeva je u produžetku, na broju 9 ući u vežu, proći dvoristem do kraja i popeti se drvenim stepenicama na kat.

Voditeljica je Ivana Marijančić, free lance dramska pedagoginja. Ivana Marijančić je suradnica Akademije “Petar Zrinski” i Agencije za odgoj i obrazovanje. Održala je preko četrdeset radionica forum-kazališta (metoda kazališta potlačenih Augusta Boala) za razne udruge, organizacije, grupe i projekte koje su odlučile prorađivati teme i programe kroz dramski pristup. Također je održala preko trideset edukacijskih radionica za odrasle sa svrhom primjene dramskih vježbi u odgojno obrazovnom radu.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*