Radionica kreativne komunikacije u Karlovcu

15.11.2014. 17 sati mala scena Hrvatskog doma, Karlovac //
U sklopu Nomadske plesne akademije na karlovačkoj maloj sceni održati će se radionica kreativne komunikacije. Radionicu organizira Free Dance.

Voditeljice radionice su Nela Sisarić i Ivana Kalc. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, namijenjena svim ne-plesačima, donosiocima odluka na lokalnoj vlasti, predstavnicima raznih ustanova i stručnih djelatnika i službi karlovačkih osnovnih i srednjih škola, te potencijalnim donatorima i sponzorima.

Radionica se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grad Zagreb Ured za obrazovanje, kulturu i šport te uz financijsku podršku Zaklade Kulture Nova.

Nomad Dance Academy CRO/Nomadska plesna akademija HR organizira ovu plesnu radionicu, koja je osmišljena s ciljem kvalitetnog informiranja djelatnika i zaposlenika institucija i organizacija koje još nisu upoznate sa djelatnostima koje su usko vezane za suvremeni ples i pokret i ostalim aktivnostima koje su povezane sa umjetnošću pokreta i plesa.

Nomadografija / 03.11.-03.12.2014.

03.11. SPLIT – voditelji radionice: Larisa Navojec i Sanja Fruehwald
15.11. KARLOVAC – voditelji radionice: Ivana Kalc i Nela Sisarić
17.11. RIJEKA – voditelji radionice: Iva Nerina Sibila i Melita Spahić Bezjak
29.11. VARAŽDIN – voditelji radionice: Aleksandra Imfeld i Tamara Curić
04. 12. ZAGREB – voditelji radionice: NDA CRO

CILJ RADIONICE: Kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku? Na ovoj radionici naš fokus biti će u istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne sredine. Kako je u suvremenom plesu komunikacija preko pogleda, dodira, pokreta, geste i artikulacije doživljenog osnovni način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane komunikaciju. To su alati koji hrane i kreaciju umjetničkih radova. Na ovoj radionici želimo podijeliti neka od tih znanja sa namjerom da polaznici dobiju tjelesno iskustvo komunikacije u pokretu i da imaju mogućnost povratne informacije i razmišljanja, na koji način bi se neka od tih znanja mogla prenijeti u svakodnevni život.

SADRŽAJ RADIONICE: Radionica se sastoji od 5 do 7 jednostavnih vježbi, svaka u trajanju od 20ak min. Ove situacije razvijene su iz osnovnih vježbi plesne improvizacije, a prilagođene su ne-plesačima. Počinje se od laganog zagrijavanja i osvještavanja vlastitog tijela, a onda se postepeno fokus i percepcija okreće prema van; isprva prema jednom partneru, zatim prema više njih i na koncu prema cijeloj grupi. Unutar toga, radi se na vježbama povjerenja i vježbe prijenosa informacija pokretom. Sve vježbe prilagodljive su svim uzrastima i veličini grupe, izrazito su ugodne, zabavne i nanaporne. Ciljano iskustvo je zajedništvo, povjerenje, komunikacija.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*