Radionice na ILLECTRICITY festivalu

ILLECTRICITY festival01. – 4.12.
U okviru ovogodišnjeg ILLECTRICITY festivala održati će se besplatna radionica na kojoj će prisutni imati priliku raditi s ponajboljim hrvatskim producentima elektronske glazbe (Ivan Komlinović, Davor O, Zarkoff, Examine…), te Deadbeatom iz Kanade i stručnjakom za Ableton, Ceeom iz Al Hace. Radionica je zamišljena kao kreativna igraonica za odrasle kroz koju će svi imati priliku nadopuniti svoja znanja.

Radionica je podijeljena u četiri dana / četiri tematske cjeline.

– prvog dana radionice raspravljati će se na temu glazbene produkcije i raščlaniti pojedine faze, komponiranje, produkciju i mastering te dati kratak pregled osnovnih alata za rad.

– U drugom dijelu radionice bavit će se zvučnom sintezom te pokušati generirati audio masterijal (semplove) koji će se koristiti u daljnjim fazama radionice. U pauzi je predviđena aktivnost field-recordinga u kojoj će sudionici radionice snimati zvukove iz okoline za daljnje korištenje u produkciji i pritom se upoznati sa procesima snimanja, konverzije i obrade snimljenog materijala. Nakon field-recordinga u studio Ivana Komlinovića raditi će se s temama studijskih standarda, zvučne izolacije, audio montaže, miksanja i postprodukcije.

– u nastavku radionice, drugog dana, predviđena je panel diskusija s producentima na temu metode i iskustva u produkciji, kroz koju će se pokušati dobiti uvid u stečena znanja i preferencije po pitanju sredstava za rad, trikova i korisnih savjeta za grupu. Nakon toga slijedi rad u studiju gdje će sudionici imati priliku stvarati glazbu koristeći materijale generirane i snimljene dan ranije, te razmjenjivati savjete i iskustva uz rad sa stručnjacima, sudionicima panela.

– trećeg dana u goste dolazi Cee (Al Hace) koji će održati Ableton radionicu! CEE će vodit će predavanja o niz tema s posebnim naglaskom na specijalne tehnike programiranja te kreativne metode procesuiranja zvuka. ”

– četvrti dan dolazi kanadski producent elektronske glazbe Deadbeat koji će savjetima pomoći prisutnima

Edukativni dio programa je besplatan.
na radionicu se prijavite na: illektronskaglazba@illectricity.com

Deadline je 26.11.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*