ReciKlaonica: Uzmi ili ostavi shop

03.11. od 5:00 do 20:00 skvot Klaonica (Heinzelova 66)/dvorište/, Zagreb
Ekipa zagrebačkog skvota reciKlaonica u Heinzlovoj organizira jesenski mini sajam razmjene i poklanjanja stvari Uzmi ili ostavi shop.

Uz razmjenu uporabnih predmeta očekuje vas veganski ručak i kolači (i jedno i drugo vegansko) i žonglersko-akrobatsko-glazbeni perforams uz dobro društvo i ambijent

od 19.00: YARD IN FIRE : vatreno-žonglersko-akrobatski performans
————————————————————–

INFO

Postoje tri ulaza u kompleks, ali najbolje izbjeći ovaj preko glavne porte:

– Heinzelova 66 – glavna porta
– sa strane Vukovarske ulice pored Radničke, prođe se pored restorana Egg i šarene garaže
– u ulici Eugena Podaupskog, plava kapija pored udruge BBB veterana

U kompleksu ima jako puno napuštenih zgrada, ali nemojte se zbuniti – jedna od njih je reciklirana u stambeni i radni prostor:
– Okućnicu čini jako puno zelenila tako da opušteno povedite i svoje pse!
– Ako je netko raspoložen za crtanje.. fasada zgrade mu stoji na raspolaganju
– Ako imate kakve društveno angažirane propagande također donesite i podijelite!

——————————————————-

‘UzmiOstaviShop Klaonica’ je projekt, odnosno inicijativa u sklopu skvota Klaonica koja nudi alternativu funkcioniranja suprotnom onome sveopćeprihvaćenom potrošački orijentiranom načinu života. Drugim riječima, besplatne stvari na bazi dobre stare kulture razmjene dobara!

“Shop” funcionira na ‘uzmi ili ostavi’ principu te radi cirkulacije UPOTREBLJIVIH stvari svakodnevno možete pročačkati svoje podrume, tavane, ormare, prašnjave police te potražiti i donijeti nešto što vama ne treba, a mislite da bi nekome drugome moglo koristiti te isto tako (neuvjetovano time hoćete li donijeti nešto) svakodnevno možete doći potražiti nešto za sebe.

Odjeća, obuća, vješalice, namještaj, posteljina, nakit, igračke, društvene igre, posuđe, alati, mobiteli, kompjuteri i bilokakvi dijelovi za iste, SVAŠTA! Jedino bitno je da je upotrebljivo

Ovo je samo korak naprijed u borbi protiv vrednovanja podređenih novcu kao i statusu te put prema stvaranju prave mreže uzajamne pomoći i solidarnosti!

INFO:


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*